Βίντεο ντοκουμέντα του OPEN που παραπέμπουν σε εμπρησμούς στον Ασπρόπυργο και την Παλλήνη (video)

Κάτοικοι στο Αιγάλεω καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με την πύρινη απειλή. Photo via Glomex




Βίντεο ντοκουμέντο έφερε το ΟΡΕΝ στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται η δράση εμπρηστή στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σπίτια και πολίτες κινδύνευσαν καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το όρος Αιγάλεω και δασική περιοχή. Κάτοικοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με την πύρινη απειλή.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσιεύει το κανάλι OPEN από κάμερα ασφαλείας, ένας άνδρας με ασημί αυτοκίνητο φαίνεται να σταματά στη μέση του δρόμου, μπροστά από ακαθάριστο οικόπεδο. Έπειτα, ο οδηγός βγαίνει και πλησιάζει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνσή του το μέρος «λαμπαδιάζει».

Οι φλόγες κατέκαψαν δέντρο και επεκτάθηκαν. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε και βρισκόταν μία «ανάσα» από σπίτια.

«Έπιασε μεγάλη φωτιά, κάηκε το σπίτι όλο γύρω γύρω. Εγώ βγήκα με το λάστιχο και κατέβρεξα τη μάντρα μου ώστε να μην μπει μέσα η φωτιά» αναφέρει κάτοικος στο OPEN.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ξεκάθαρο εμπρησμό και αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας σταμάτησε δύο φορές στο σημείο.

Σημειώνεται ότι το σημείο που έγινε η εμπρηστική επίθεση βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από το όρος Αιγάλεω.




Σε βίντεο – ντοκουμέντο, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έχει καταγραφεί μια έκρηξη στην Παλλήνη. Στοιχεία και μαρτυρίες για πιθανό εμπρησμό συλλέγουν οι Αρχές.




Νέο 112 για απομάκρυνση κατοίκων από τη Δαδιά, που καίγεται για τέταρτη ημέρα στον Έβρο. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, ενώ οι κάτοικοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Δαδιάς έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν προς Σουφλί μέσω Γιαννούλης.

Κάποιοι κάτοικοι έχουν απομείνει στο σημείο, όπως φαίνεται και στα πλάνα του καναλιού, λέγοντας ότι επειδή είναι τα πρώτα σπίτια του χωριού «δεν θα τα εγκαταλείψουν».

Παράλληλα, έχει εκκενωθεί και ένα ξενοδοχείο, στο οποίο ξεκουράζονταν πυροσβέστες που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, όπως μεταδίδει για το OPEN, ο Άρης Κουτσιούκης.

Σημειώνεται ότι ανησυχία επικρατεί και λόγω του ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά.

Τμήμα επίλεκτων πυροσβεστών στο σημείο

Πυροσβέστες κυρίως αξιωματικοί που ανήκουν σε επίλεκτο τμήμα και έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και κυρίως στο πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες επιχειρούν αυτές τις ώρες στη Δαδιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN ομάδα αυτή αργά χθες το βράδυ σε επιχειρησιακή σύσκεψη «έπεσε» και η σκέψη να χρησιμοποιηθεί και η τεχνική του αντι-πυρ, το οποίο όμως θα εξεταστεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αλλά και την φορά της φωτιάς.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνονται περιοχές, καίγονται σπίτια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: