Ταγίπ Ερντογάν, αποτάξου την Δύση και τους συμμάχους σου! …Απεταξάμην! Ο Σουλτάνος έχει φύγει προ καιρού…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι TRT. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχές της δεκαετίας του 2000 και ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας, ξεκινά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ζητούν άδεια από την Τουρκία, για να μπουν στο Ιράκ, μέσω των εδαφών της, εκείνη, αρνείται.

Σήμερα, βομβαρδίζει το Βόρειο Ιράκ, κυνηγώντας τα δικά της “φαντάσματα”…

Αρκετά χρόνια μετά και πριν λίγο καιρό, η Χαμάς, επιτίθεται στο Ισραήλ. Ο Σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν παίρνει “θέση” δίπλα από την τρομοκρατική Παλαιστινιακή οργάνωση. Έπειτα, κάνει φιλικές κινήσεις προς το Ισραήλ, ώστε να συμμαχήσουν και να ξεχάσουν τα παλιά.

  • Εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, ενώ υποστηρίζει πως η Τουρκία, θέλει να γίνει μια Ευρωπαϊκή χώρα. Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, φτάνουν μετά από καιρό για συζητήσεις μαζί του στην Άγκυρα. Τους γελοιοποιεί και τους κάνει είδηση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ)!

Προσπαθεί να βοηθήσει στην Λιβύη και ταυτόχρονα στέλνει μισθοφόρους. Βάζει τρικλοποδιά στην Γαλλία και στην Ευρώπη, που προσπαθεί να λύσει το θέμα διπλωματικά. Ίσως για να αποφύγει νέα κύματα μεταναστών. Η Ιταλία θυμίζουμε, πως είχε σημαντικές μεταναστευτικές ροές εκείνη την εποχή, όπως έγραφαν τα διάφορα μέσα.

Όμως, όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία, δυστυχώς, την ξαναζεί…

Ξεκινάει ο Ρώσο-ουκρανικός πόλεμος  και οι ΗΠΑ δίνουν το σύνθημα για ισχυρές κυρώσεις, θέλοντας να πλήξουν τους Ρώσους Ολιγάρχες (μάλλον δεν τα κατάφεραν και πολύ). Η Ευρώπη παραμένει άβουλη και δέχεται την μανία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανοιγοκλείνει το φυσικό αέριο και παίζει με τις συμφωνίες των σιτηρών, που προμηθεύουν την Ευρώπη. Ο Τούρκος Πρόεδρος, δεν συμμετέχει καν στις κυρώσεις, όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά του ΝΑΤΟ που ανήκει στις κλίκες του και οι υψηλά ιστάμενα υπάλληλοι του, τον έχουν ψηλά στην ατζέντα τους…

Με αυτό τον τρόπο, δείχνει ότι δεν υπολογίζει για ακόμη μια φορά τους συμμάχους του και τις αποφάσεις που παίρνουν.

Αρχίζουν οι φωνές, ότι το ΝΑΤΟ, έχει δικαίωμα να αναπτυχθεί και να αποκτήσει νέα μέλη στις τάξεις του. Σουηδία και Φιλανδία δέχονται να πάνε κόντρα στον Μονάρχη Πούτιν, αλλά ο Ερντογάν, είναι πάλι εκεί. Βάζει για ακόμη μια φορά τρικλοποδιά στην συμμαχία και στην Αμερική και αρνείται. Με αυτόν τον τρόπο, έτσι εκβίασε μια συνάντηση στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

  • Έπειτα, τα μαχητικά αεροσκάφη πέφτουν στο τραπέζι ως πρόταση για τον εξοπλισμό της Τουρκίας. Ίσως, ως ανταμοιβή για την συναίνεση του στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών κρατών στην συμμαχία.

Και πριν λίγες ημέρες… έρχεται το αποκορύφωμα. Τα ταξίδια στην Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα γράφονται δίνουν και παίρνουν, ενώ παρευρίσκεται σε μια κοινή φωτογραφία, με τους Προέδρους Ρωσίας και Ιράν. Δηλαδή; Με όσους δεν θέλει να ακούει η Δύση, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ…

Τελικά, δύο πράγματα είναι βέβαια.

Πρώτον, φεύγοντας η Άγκελα Μέρκελ, πήρε μαζί της την πυγμή και την δύναμη της Ευρώπης…

Δεύτερον, -Ταγίπ Ερντογάν, αποτάξου την Δύση και τους συμμάχους σου!

  • … Απεταξάμην!

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Είναι καταστροφική για την Κύπρο η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία: Οι επίδοξοι πρόεδροι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: