Στην καρδιά των F-35: Στο εργοστάσιο παραγωγής των stealth αεροσκαφών στο Τέξας ο Παναγιωτόπουλος [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο της ΕΡΤ με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στο εργοστάσιο παραγωγής των F-35 στο Τέξας των ΗΠΑ.




Στην καρδιά των F-35 βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Φορτγουόρθ του Τέξας.

Το Ελληνικό αίτημα για 20+20 αεροσκάφη έχει προωθηθεί στο Αμερικανικό πεντάγωνο.

Η ΕΡΤ είναι το πρώτο Ελληνικό κανάλι που βρέθηκε στην γραμμή παραγωγής των F-35 και είδε από κοντά πως κατασκευάζονται τα stealth αεροσκάφη.

Στην «φωλιά» των αόρατων αεροσκαφών 5ης γενιάς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλά με τον πιλότο, δοκιμαστή, των F-35 ο οποίος εξηγεί στον Έλληνα υπουργό, πώς βλέπει ο αεροπόρος την τακτική κατάσταση στο πεδίο μέσα από τους τέσσερις υπολογιστές του cockpit.

Ύστερα από τις σημαντικές συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο, ο Έλληνας υπουργός πέρασε την πύλη του εργοστασίου παραγωγής του F-35 στο Τέξας.

Μετά από μια ενημέρωση και κλεισμένων των θυρών, ο κ. Παναγιωτόπουλος και η Ελληνική αποστολή είδε την γραμμή παραγωγής.

«Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει και η Ελληνική σημαία στα υπό κατασκευή αεροπλάνα κατά μήκος της γραμμής παραγωγής. […] Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να εντάξει την Ελλάδα στα F-35 είναι μια απόρροια της στρατηγικής συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την απάντηση στο αίτημα των πρώτων 20 αεροσκαφών.

Ως τα τέλη της δεκαετίας σύμφωνα με τις παραγγελίες που έχει πάρει η κατασκευάστρια εταιρεία τα F-35 στη Γηραιά Ήπειρο θα φτάσουν τα 550.

Η Ελλάδα με το επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για 20+20 F-35, γίνεται η 3η χώρα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά το Ισραήλ και την Ιταλία, που θα κατέχει αεροσκάφη 5ης γενιάς.




Με πληροφορίες από eertnews/Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στη στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: