Μακρόν, πρώην επίτροπος και δεκάδες ηγέτες στα 124.000 αρχεία της Uber: Οσμή σκανδάλου εκατομμυρίων

EPA, ERIN SCOTT / POOL




Αρχεία φωτιά που περιήλθαν στην κατοχή της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων σε συνεργασία με μεγάλα δίκτυα μέσων ενημέρωσης και αφορούν την UBER και τις συναλλαγές στη σκιά με κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες, προκαλούν κλυδωνισμούς στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Η άνευ προηγουμένου διαρροή στον Guardian περισσότερων από 124.000 εγγράφων –γνωστών ως αρχεία Uber– αφήνει οσμή σκανδάλου για ηθικά αμφισβητήσιμες πρακτικές που τροφοδότησαν τη μετατροπή της εταιρείας σε μια από τις πιο διάσημες εξαγωγές της Silicon Valley. Σύμφωνα με τα αρχεία η εταιρία ταξί προσέγγιζε κορυφαίους ηγέτες και πολιτικούς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που την βοηθούσαν στην εκστρατεία της. Για την περίοδο 2013-2017, η εταιρία έδωσε περί τα 90 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη διαφήμιση.

Το BBC αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρώην επίτροπος της Ε.Ε., Νέλι Κρόες, περιλαμβάνονταν στη λίστα των πολιτικών που τη βοήθησαν. Στα εν λόγω αρχεία της Uber, περιλαμβάνονται συνομιλίες που αποκαλύπτουν τις μεθόδους της εταιρίας.

Με πληροφορίες BBC, Guardian

Σάρωσε το κόμμα του δολοφονηθέντα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, στην Ιαπωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: