Ο Σιζόπουλος αποκάλυψε τα σημεία συμφωνίας της ΕΔΕΚ με τον Χριστοδουλίδη: Τέθηκαν τέσσερις βασικές αρχές για το Κυπριακό

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στα γραφεια της ΕΔΕΚ. Φωτογραφία από το επιτελείο του τότε υποψήφιου




Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στις τέσσερις βασικές αρχές, στις οποίες συμφώνησαν η ΕΔΕΚ και ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με την επιδιωκόμενή λύση του κυπριακού, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM και την Οριάνα Παπαντωνίου.

Οι αρχές αυτές είναι:

– Πλήρη κατάργηση εγγυήσεων.

– Πριν από την εφαρμογή της οποιασδήποτε λύσης συμφωνηθεί θα πρέπει να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Κύπρο.

– Η λύση που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να κατοχυρώνει τις 4 βασικές ελευθέριες της Ε.Ε. Ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης, περιουσίας και εργασίας.

– Θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Αν αυτές οι 4 βασικές αρχές που συμφωνήθηκαν προωθηθούν και στηριχτούν προσδοκούμε ότι η λύση θα είναι δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη. Από εκεί και πέρα επιφυλάσσουμε το δικαίωμα διαφορετικών θέσεων και απόψεων και είναι προφανές ότι σε μία συνεργασία δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων” πρόσθεσε ο κ.Σιζόπουλος.

Ανέφερε ότι ομάδες όλων όσων στηρίζουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη θα συνεργαστούν για τη διαμόρφωση του τελικού προεκλογικού προγράμματος του υποψηφίου εξηγώντας ότι εκεί θα διαφανεί που υπάρχουν συγκλήσεις και που αποκλείσεις.

Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε όπως και οι πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν Νίκο Χριστοδουλίδη έχουν τακτική επαφή με τον υποψήφιο ώστε να επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν αλλά και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός σε σχέση και με τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά τους νεκρούς της Δημοκρατίας: 48 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: