Ο σημαντικός ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας, γίνεται θέμα στον Economist

FILE PHOTO: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, μιλάει στην εκδήλωση για την έναρξη της υλοποίησης του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Άρθρο στο περιοδικό Economist αναφέρεται στη «μικρή ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης», η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως σημειώνει. Η πόλη, αυτό το καλοκαίρι, γνωρίζει μια πρωτοφανή κινητικότητα, γράφει το περιοδικό και σημειώνει:

Ο λόγος ήταν μια τριήμερη αποβίβαση Αμερικανών πεζοναυτών που είχαν φτάσει με το USS Arlington. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, υπάρχει πλέον μια τρομερή δραστηριότητα και γι’ αυτό «μπορεί να ευχαριστήσει την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία», σχολιάζει το περιοδικό.

Η γεωγραφική θέση του λιμανιού το καθιστά ελκυστικό για τους χειριστές των logistics του ΝΑΤΟ. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, με καλές οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις βόρεια μέσω της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας.

Συγκεκριμένα, παρέχει πρόσβαση στην Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Χρησιμοποιώντας το ως ενδιάμεσο σταθμό, περιβάλλει τη Μαύρη Θάλασσα, την οποία περιπολεί η Ρωσία, και τον Βόσπορο, ένα σημείο που ελέγχεται από την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά «απρόβλεπτο», σχολιάζει το περιοδικό.

Ακόμα καλύτερα, το λιμάνι έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα, σε αντίθεση με τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά (τα οποία τυγχάνει να διευθύνονται επίσης από εταιρείες με συνδέσμους με, αντίστοιχα, τη ρωσική και την κινεζική κυβέρνηση).

ΠΗΓΗ: Περιοδικό Economist 

Επίθεση στον πρόεδρο Μπάιντεν για την “πολιτική κατευνασμού” του Ερντογάν: Επαναλαμβάνει το λάθος του Κίσιγκερ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: