Ο Φλώρος συναντήθηκε με τον αρχηγό στρατού των ΗΠΑ: Συναντήσεις με ΑΧΕΠΑ, Μανάτο και επίσκεψη στο AHI

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνη και τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, Gregory Meeks. Φωτογραφία GEN Konstantinos Floros, @ChiefHNDGS




Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον όπου συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, με την οποία συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Στρατιωτική Αποστολή της Πρεσβείας και συναντήθηκε με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή, το οποίο και συνεχάρη για τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητά του.

Στην συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στο Πεντάγωνο, όπου συναντήθηκε με τον Chief Of Staff Of The Army, στρατηγόl James C. McConville, με τον οποίο συζήτησαν θέματα άμυνας και ασφάλειας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για την εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ τόσο σε επίπεδο Στρατού Ξηράς όσο και ευρύτερα στο πλαίσιο της MDCA.

Έπειτα συναντήθηκε με τον Supreme President του American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) κ. Jimmy Kokotas και τον Executive Director του AHEPA κ. Basil Mossaidis, τους οποίους συνεχάρη για την δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο προώθησης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και των ελληνικών αρχών και αξιών.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον Founder και President του OHI Day Foundation κ. Andrew Manatos και τον Executive Director του Ιδρύματος κ. Mike Manatos, με τους οποίους συζήτησε τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και την μελλοντική προοπτική τους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον President και Chief Executive Officer κ. Michael Makovsky καθώς και με εκπροσώπους του Jewish Institute for National Security of America (JINSA), με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της άμυνας και ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Κλείνοντας τις διμερείς συναντήσεις του για την Δευτέρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε στην έδρα του American Hellenic Institute (AHI) με τον Πρόεδρο κ. Nick Larigakis και Μέλη του AHI Board of Directors, με τους οποίους εστίασαν σε θέματα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, καθώς και στις δράσεις του Ινστιτούτου και στους τρόπους υποστήριξής τους από το ΓΕΕΘΑ.

“Θερίζουν” οι Ουκρανοί με τα αμερικανικά HIRMAS: Νεκροί 12 Ρώσοι αξιωματικοί * Έξαλλος ο Πούτιν γιατί οι S-400 δεν κάνουν τίποτα…[photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: