Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Φτάσαμε στο σημείο να γίνονται είδηση τα αυτονόητα… Ναι, το πρόβλημα στην Κύπρο είναι μόνο ζήτημα εισβολής και κατοχής, τίποτα άλλο (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του καναλιού Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Τα αυτονόητα γίνονται ειδήσεις, ενώ δεν έπρεπε. Προκάλεσε εντύπωση, εδώ στην αμερικανική πρωτεύουσα, η τοποθέτηση της υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου για την Κύπρο.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου, στο δελτίο ειδήσεων με τον Μιχάλη Παυλίδη, ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου.

Η κ. Παπαδοπούλου μίλησε για ένα γεγονός. Ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Πολύ σωστά είπε ότι δεν είναι πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και αν το σκεφτεί κανείς, είναι κάτι που έχει ξεχαστεί σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, καθώς οι συζητήσεις -με ευθύνη της Λευκωσίας, βασικά- γίνονται σε άλλο πλαίσιο. Οι Τούρκοι μιλούν για δύο κράτη και η ελληνική πλευρά για τη φιλοτουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Για την άνανδρη εισβολή του Αττίλα ουδείς ομιλεί. Και την τουρκική κατοχή την …ξεχάσαμε. Όχι όλοι, εννοείται.

Η τοποθέτηση, λοιπόν, δεν έχει έρθει από ένα απλό διπλωμάτη, αλλά από την Ελληνίδα υφυπουργό Εξωτερικών, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν και η Πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον.

Ας δούμε τι είπε:

Κάποια από τα θέματα (εννοεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις) είναι πιο σημαντικά, μερικά από αυτά είναι λιγότερο σημαντικά. Όλα όμως συμβάλλουν σε κάποια καλύτερη ατμόσφαιρα στη σχέση. Φυσικά το Κυπριακό είναι πολύ σημαντικό θέμα. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να ξεχνά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μια ανεξάρτητη χώρα, που είναι μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.. Και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε και να το θυμόμαστε.

Συνέχισε ως εξής:

Το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Δεν είναι διμερές ζήτημα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είναι ένα ζήτημα για τη διεθνή κοινότητα. Είναι θέμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τούτου λεχθέντος, κανείς δεν εθελοτυφλεί στο γεγονός ότι εάν επιδεινωθεί η κατάσταση επί του πεδίου στην Κύπρο, αυτό θα επηρεάσει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Καθαρές κουβέντες. Η κ. Παπαδοπούλου που ηγείται για την ελληνική πλευρά του ελληνοτουρκικού διαλόγου και για τον σκοπό αυτό θα επισκεφθεί σύντομα την Άγκυρα, λέει στους Τούρκους ότι εάν συνεχίσουν να προκαλούν στην Κύπρο, η Ελλάδα δεν θα το προσπεράσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα επηρεάσει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τι δεν καταλαβαίνουν οι διεφθαρμένες ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας;

Η κ. Παπαδοπούλου απάντησε και σε όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει μπροστά στις παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας.

Δεν νομίζω, δήλωσε,  ότι κάποιος νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να περιμένει ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να συζητά για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών ή να συζητά για διεθνείς συμφωνίες που ισχύουν εδώ και εκατό χρόνια και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ελλάδα, συνέχισε, ήταν πάντα έτοιμη να συζητήσει την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων.

Αλλά μέχρι εκεί. Και η Ελλάδα έχει ήδη αποδεχθεί ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μπορεί να παραπέμφθεί το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο. Η μπάλα είναι στο τουρκικό έδαφος…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Μία κουβέντα της Αλεξάνδρας, ότι δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα, ήταν όλα τα λεφτά: Σε ένα σημαντικό συνέδριο ακούστηκαν μεγάλες αλήθειες για την Ελλάδα

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: H Ελλάδα παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, στην εξωτερική πολιτική των αρχών και των κανόνων… Η Τουρκία; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: