Kαλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στη Μάνδρα, oριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι

File photo: Αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ




Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής,  σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση στη Μάνδρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα.

Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Ακόμη, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 15:27 σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό, έχει οριοθετηθεί.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν70 πυροσβέστες , 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σημειώθηκαν 89 δασικές πυρκαγιές μέσα σε 48 ώρες: Έξι άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: