Η καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης μέσα από 10 συγκλονιστικές εικόνες

Ο 35-χρόνος πυροσβέστης Παναγιώτης Χαράτσης απο την ΕΜΑΚ επιχειρεί στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στο Πανόραμα Πικερμίου, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Η Πεντέλη για μια ακόμη φορά, πολλοστή μέσα στις τελευταίες δεκαετίες καίγεται. Εκτός από το δάσος που αφανίζεται καίγονται σπίτια και περιουσίες. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Ο φακός των φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτυπώνει την καταστροφή, την αγωνία, την προσπάθεια.

Τα μέτωπα είναι αρκετά και αυτό οφείλεται κυρίως στον άνεμο που όχι μόνο φυσά καταιγιστικά αλλά και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση δημιουργώντας συνεχώς νέα μέτωπα.

Και δυστυχώς, όπως προειδοποιούν όλοι οι ειδικοί είναι μια εικόνα που θα συναντάμε όλο και συχνότερα τα χρόνια που έρχονται. ϊσως ήρθε η ώρα να ληφθούν πολύ γενναίες και προφανώς δύσκολες αποφάσεις.

Σε Διώνη και Δασαμάρι, έως και λεωφόρο Μαραθώνος τα ενεργά μέτωπα: Tριάντα άτομα στα νοσοκομεία, τα τρία με εγκαύματα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: