Ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι των τελευταίων 300 ετών: Ζυγίζει 170 καράτια και θα πουληθεί σε τιμή – ρεκόρ [βίντεο]

Το ροζ διαμάντι που ανακάλυψαν ανθρακορύχοι στην Αγκόλα. Screenshot via Youtube




Ανθρακωρύχοι στην Αγκόλα ανακάλυψαν ένα τεράστιο ροζ διαμάντι, που όπως πιστεύεται, είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Το Lulo Rose, όπως βαφτίστηκε το ροζ διαμάντι των 170 καρατίων, ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Lulo στην πλούσια σε διαμάντια βορειοανατολική Αγκόλα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ροζ διαμάντια που έχουν βρεθεί ποτέ, ανέφερε η Lucapa Diamond Company σε ανακοίνωσή της προς τους επενδυτές.

Η κυβέρνηση της Αγκόλα, που είναι εταίρος στο ορυχείο, χαιρέτισε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο την «ιστορική» ανακάλυψη του διαμαντιού, κατηγορίας IIa, μιας από τις πιο σπάνιες και αγνές μορφές φυσικών λίθων.

Το ροζ διαμάντι θα πωληθεί σε διεθνή διαγωνισμό και αναμένεται να πιάσει πολύ υψηλή τιμή.

Αν και το Lulo Rose θα πρέπει να κοπεί και να γυαλιστεί για να εκτιμηθεί η πραγματική του αξία, σε μια διαδικασία που μπορεί να δει μια πέτρα να χάνει το 50% του βάρους της, παρόμοια ροζ διαμάντια έχουν πουληθεί σε τιμές ρεκόρ.

Το 59,6 καρατίων Pink Star πουλήθηκε το 2017 σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ το 2017 έναντι 71,2 εκατ. δολαρίων και παραμένει το ακριβότερο διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ.

Περίπου 90 εκατομμύρια καράτια ακατέργαστων διαμαντιών εξορύσσονται για κοσμήματα κάθε χρόνο, αποφέροντας περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως.

Ωστόσο, οι συνθήκες για την εξόρυξη διαμαντιών είναι συχνά επικίνδυνες και η βιομηχανία έχει συσχετιστεί με τον εκτοπισμό των αυτόχθονων πληθυσμών, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη ρύπανση και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε το 2018 από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Human Rights Watch.

ΠΗΓΗ: livescience.com

Le Figaro: «Αγροτική ψυχή της Πελοποννήσου» χαρακτηρίζει την αγορά της Καλαμάτας η γαλλική εφημερίδα [photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: