Ξαναχτύπησαν οι χάκερ: Τον εθνικό ύμνο Ουκρανίας και αντιπολεμικά τραγούδια μετέδιδε ρωσικό ραδιόφωνο

FILE PHOTO: Σήμα εκπομπής έξω από ραδιοφωνικό στούντιο ANA-MPA, ORESTIS PANAGIOTOU




Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο τον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Kommersant FM σήμεραΤετάρτη, μεταδίδοντας τον ουκρανικό εθνικό ύμνο και αντιπολεμικά τραγούδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο σταθμός γρήγορα σταμάτησε να εκπέμπει. «Ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει χακαριστεί. Η ροή του Διαδικτύου θα αποκατασταθεί σύντομα», επιβεβαίωσε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Η αντιπολεμική “λίστα” των χάκερ περιελάμβανε το τραγούδι του ρωσικού ροκ συγκροτήματος Nogu Svelo! “We Don’t Need a War” [Δεν χρειαζόμαστε έναν πόλεμο], το οποίο περιέχει επανειλημμένα μια φράση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που μεταφράζεται ελεύθερα σε “ένας σκληρός άντρας κρατά πάντα τον λόγο του .»

  • Η εισβολή στο Kommersant FM είναι η τελευταία σε μια σειρά ψηφιακών επιθέσεων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Νωρίτερα τον Μάιο, η αυτοσχέδια εναλλακτική του YouTube στη Ρωσία, το  Rutube, βγήκε εκτός σύνδεσης μετά από κυβερνοεπίθεση εν όψει της ετήσιας παρέλασης στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

Επίσης, τον Μάιο, τα ουκρανικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες που υποστήριζαν ότι έδειχναν το χακάρισμα πολλών ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών. Τα κανάλια εμφανίστηκαν να δείχνουν ένα μήνυμα που έγραφε: “Το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων παιδιών τους είναι στα χέρια σας. Η τηλεόραση και οι αρχές λένε ψέματα. Όχι στον πόλεμο“.

Τον Απρίλιο, χάκερ διέρρευσαν επίσης τα προσωπικά δεδομένα 120.000 Ρώσων στρατιωτικών που προφανώς πολεμούσαν στην Ουκρανία, καθώς και δεδομένα από το Υπουργείο Πολιτισμού , την Κεντρική Τράπεζα και τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor .

Με πληροφορίες από The Moscow Times

40 επιχειρηματίες καταγγέλλουν τον Τράγκα για εκβιασμό: Και τα 5+20 εκατ. από τον Λαυρεντιάδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: