Θα δικαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για τo πραξικόπημα; Πρωτοφανείς εξελίξεις για το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ

A monitor shows former US President Donald J. Trump speaking at a rally on 06 January 2021, during a public hearing of the House Select Committee to Investigate the January 6th Attack on the US Capitol, on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 16 June 2022. EPA, SHAWN THEW




Τα όσα έχουν κατατεθεί και ειπωθεί έως τώρα στην εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου, που διενεργεί την έρευνα για την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, προδιαγράφουν πρωτοφανείς εξελίξεις για το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο τέως πρόεδρος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός, χαρακτηρίζοντας την επιτροπή ως «δικαστήριο καγκουρό», που υπερπηδά τα στοιχεία προκειμένου να τον καταδικάσει.

Σε 12σέλιδη γραπτή τοποθέτησή του, επιχειρεί να αντικρούσει τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του CNN, «οι αναφορές του είναι γεμάτες με τις συνήθεις υπερβολές και θεωρίες συνωμοσίας που κυριάρχησαν στη μετεκλογική ζωή του Τραμπ μετά το 2020, αλλά είναι επίσης και ένα παράθυρο στον ψυχισμό του τέως προέδρου, καθώς η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου εξετάζει εάν θα προτείνει μια ποινική κατηγορία κατά του Τραμπ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ οδηγηθεί στο δικαστήριο για ένα «σχεδιασμένο πραξικόπημα» κατά της αμερικανικής δημοκρατίας, τότε η κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας θα χειροτερεύσει και δεν αποκλείεται να υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από οπαδούς του τέως προέδρου.

ΠΑΝ. ΠΑΝ.

Ποιος έπεισε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου; Η ένοχη σιωπή του Σχοινά…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: