Στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου: Εν μέσω αντιδράσεων για το παράνομο “πρωτόκολλο” της Τουρκίας με το ψευδοκράτος

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου γίνεται δεκτός στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου από εγκάθετους του κατοχικού καθεστώτος. Φωτογραφία via Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu




Την είδηση ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε το βράδυ του Σαββάτου για παράνομη “επίσκεψη” στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Τσαβούσογλου θα παραμείνει στα κατεχόμενα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, όπου θα συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη και εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Την είδηση της παράνομης άφιξης του κ. Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η «Κίμπρις Ποστασί».

Νωρίτερα, ο τουρκικός Τύπος μετέδωσε ότι η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα και ότι κατά τη διάρκεια της παράνομης «επίσημης επίσκεψης» αντιπροσωπείες από την Τουρκία και τα κατεχόμενα θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τις επαφές του στα κατεχόμενα σήμερα το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον παράνομο ψευτο-«πρωθυπουργό» Ουνάλ Ούστελ, τον παράνομο ψευτο-«υπουργό εξωτερικών», τους εκπροσώπους της παράνομης «κυβέρνησης» και εκπροσώπους οργανώσεις.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο κ. Τσαβούσογλου την Κυριακή θα επισκεφθεί την κατεχόμενη Λάπηθο και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Κύπρος: Στη Λευκωσία ο Μητσοτάκης την Παρασκευή-Διαβουλεύσεις με Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: