Σε απόγνωση οι ζαχαροπλάστες: Το ντόμινο αυξήσεων οδηγεί σε λουκέτο μικρές επιχειρήσεις [video]

Η ενεργειακή κρίση και η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών, δυσκολεύει τους ζαχαροπλάστες. Screenshot via ΕΡΤ




Σοβαρά οικονομικά προβλήματα που οδηγούν ακόμη και σε λουκέτο, αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά ζαχαροπλαστεία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών.

«Τα έξοδα μας την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένα γιατί τα ψυγεία και τα air condition δουλεύουν όλο το 24ωρο καταναλώνοντας πολύ (πανάκριβη πια) ενέργεια», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) Ιωάννης Γλύκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές στη ζάχαρη, στο αλεύρι και την γλυκόζη, έχουν αυξηθεί κατά 100%, ενώ στο ηλιέλαιο ανέβηκαν κατά 200%.

«Εμείς κρατήσαμε τις τιμές χαμηλά, κάναμε μόνο ένα 10% αύξηση στα προϊόντα μας. Αν τα αυξήσουμε κι άλλο ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει», σημείωσε.




Όπως τόνισε ο κ. Γλύκος, αρκετά ζαχαροπλαστεία, ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε γειτονικούς δήμους, λόγω του πολύ αυξημένου κόστους λειτουργίας και της πτώσης των πωλήσεων, ετοιμάζονται να κλείσουν για δυο μήνες το καλοκαίρι και να επανεξετάσουν τη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι με το κόστος παραγωγής των προϊόντων [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: