Πρόθεση της υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου είναι να θέσει σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό της αστυνομίας

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Στέφη Δράκου. Φωτογραφία via Omega TV




Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, ενημέρωσε τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο. Ο Αξιωματικός ζήτησε και έλαβε χρόνο μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσει.

Σημειώνεται ότι μετά από την καταγγελία που υπέβαλαν τη Δευτέρα η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους και η Ανώτερη Λειτουργός Τμήματος Φυλακών, Αθηνά Δημητρίου, και τον διορισμό εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, η κ. Δράκου «ενημέρωσε προσωπικά τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντάς του το δικαίωμα να τοποθετηθεί πριν από τη λήψη της τελικής απόφασής της».

Ο Ανώτερος Αξιωματικός ζήτησε και του δόθηκε χρόνος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους προτού απαντήσει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη απέστειλαν οι δικηγόροι της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και της Ανώτερης Λειτουργού των Κεντρικών Φυλακών, Αθηνάς Δημητρίου, σχετικά με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, που όπως αναφέρουν επικοινωνούσε με βαρυποινίτη που εκτίει ποινή φυλάκισης, για υπόθεση ναρκωτικών, μέσω του προσωπικού του κινητού και από τον οποίο ζητούσε στοιχεία και οποιαδήποτε βίντεο από την προσωπική της ζωή, με σκοπό να την πλήξουν.

Σύμφωνα με την Άννα Αριστοτέλους οι δικηγόροι της υπέβαλαν δια χειρός στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τις καταγγελίες, συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα, όσον αφορά στις ενέργειες του Ανώτερου Αξιωματικού, που είχαν σκοπό την πλήξουν και οι οποίες, όπως ή ίδια πιστεύει, «συνιστούν κατάφωρη πράξη διαφθοράς, ειδικότερα όταν γίνονται από μέλος της Αστυνομίας».

Ασκώντας τις εξουσίες μου δυνάμει του εδαφίου (2) του Άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155 και στη βάση καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Γραφείο μου την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 από την Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και την Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου, προχώρησα σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στον διορισμό του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Δικηγόρου, ως ποινικού ανακριτή για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία των κ.κ. Αριστοτέλους και Δημητρίου, αναφέρει σε δήλωση του ο Γενικός Εισαγγελέας.

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

“Κλειδώνει” η υποστήριξη του ΔΗΚΟ στον Νίκο Χριστοδουλίδη: Έξω φρενών ο τρομοκρατημένος Αβέρωφ Νεοφύτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: