“Κλειδώνει” η υποστήριξη του ΔΗΚΟ στον Νίκο Χριστοδουλίδη: Έξω φρενών ο τρομοκρατημένος Αβέρωφ Νεοφύτου

Θετικά ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψαν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πρώτο επίσημο τετ-α-τετ τους στα γραφεία της ΕΔΕΚ Φωτογραφία alphanews




Ανεβαίνει για τα καλά το προεκλογικό θερμόμετρο οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, με τον τρομοκρατημένο πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να στρέφει τα πυρά του προς την αντιπολίτευση και τους ανθυποψηφίους του Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη, μετέδωσε το κανάλι Omega σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Χατζηιωσήφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νέα συνάντηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ενόψει της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 26 Ιουνίου, όπου εκτός απροόπτου θα κλειδώσει η στήριξη στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα τους τέως υπουργού εξωτερικών.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο συναγερμικός υποψήφιος έκανε λόγο για δούρειους ίππους που επιθυμούν να ρίξουν το οικοδόμημα του ΔΗΣΥ, ενώ απάντησε στο επιχείρημα του ΑΚΕΛ ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ως διαπραγματευτής για το Κυπριακό, δεν είχε λόγο και ρόλο στις τελικές αποφάσεις.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε «τι σημαίνει είμαι διαπραγματευτής και ακολουθώ οδηγίες; Και αν είμαι διαπραγματευτής και ακολουθώ οδηγίες και βλέπω τον τόπο μου στην καταστροφή παραμένω στο τιμόνι; Δεν έχω ευθύνη; Μα τι είναι αυτά; Μόνο σε μία πολιτική απολίτικ».

Την ίδια στιγμή ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε το ΔΗΚΟ πως ενώ οδήγησε τη χώρα στα βράχια με την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού το 2020 με πρόσχημα την διαφθορά, αποφάσισε να στηρίξει ως υποψήφιο υπουργό της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Έκανε λόγο για προσυμφωνημένη απόφαση και διερωτήθηκε πόσο ηθικό είναι να βρίσκεται ο οποιοδήποτε απέναντι από το κόμμα του και παράλληλα να παραμένει μέλος του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «τι σημαίνει κάθε φορά που έχουμε εκλογές πάμε στο παζάρι να δούμε ποιος είναι δημοφιλής, άσχετα αν δεν είναι του δικού μας χώρου για να τον υιοθετήσουμε με ένα σκοπό και ένα στόχο.Και ερωτώ, σε ποια κανονική χώρα δημοκρατική, κάποιος είναι μέλος ενός κόμματος δηλώνει ανεξάρτητος και αύριο θα είναι υποψήφιος στις 26 Ιουνίου, της αντιπολίτευσης».

Ενώ το ΔΗΚΟ απαντά «οποτε τον συμφέρει, όποτε μας έχει ανάγκη, λέει ότι είμαστε υπεύθυνοι και αξιόπιστοι συνεργάτες που βοηθήσαμε για να βγει ο λαός μας, από οικονομικά αδιέξοδα. Όποτε έχει εκλογές και όποτε απομονώνεται από την κοινωνία, λέει ότι είμαστε λαϊκιστές, ψευδό-πατριώτες που θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα».

Τρέμει την υποψηφιότητα του Χριστοδουλίδη: Στην επίθεση ο Αβέρωφ, βολές εναντίον Μαυρογιάννη, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: