Περισσότερα τουρνουά τένις masters και μεγαλύτερα έπαθλα ανακοίνωση η ATP

File Photo: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αγώνα με τον Τζακ Σοκ στο Indian Wells. EPA, JOHN G MABANGLO




Το πλάνο ανασυγκρότησης των επαγγελματικών τουρνουά τένις των ανδρών παρουσίασε σήμερα η ATP, ανακοινώνοντας σημαντική αύξηση των χρηματικών επάθλων που θα λαμβάνουν οι παίκτες από το 2023.

Μετά από δύο χρόνια διαβουλεύσεων, που περιλάμβαναν και αρκετές διαφωνίες, ο πρόεδρος του Tour, Αντρέα Γκαουντένζι, παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο με την επωνυμία “ATP’s OneVision”, το οποίο στοχεύει κατά κύριο λόγο στην αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τα βασικά στοιχεία του πλάνου είναι τα εξής: η διαφάνεια στα οικονομικά της ATP, με τους παίκτες να έχουν πρόσβαση σε όλα τα σχετικά στοιχεία, η καθιέρωση του “50-50” στα κέρδη, όπερ σημαίνει ότι οι παίκτες θα λαμβάνουν το 50% των κερδών από τις διοργανώσεις του Tour, και η σημαντική αύξηση των επάθλων στα τουρνουά Masters 1000. Για να επιτευχθεί το τελευταίο, η ATP θα αυξήσει σταδιακά τη διάρκεια των τουρνουά Masters, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους παίκτες να μπουν στο κυρίως ταμπλό, αλλά φυσικά και με στόχο να γίνονται περισσότεροι αγώνες.

Ετσι, από την επόμενη χρονιά (2023), τα τουρνουά Masters της Μαδρίτης, της Ρώμης και της Σανγκάης θα έχουν διάρκεια δώδεκα ημερών, όπως ήδη συμβαίνει με εκείνα του Ιντιαν Ουέλς και του Μαϊάμι. Από το 2025 το ίδιο θα συμβει και με τις διοργανώσεις του Καναδά και του Σινσινάτι. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξήσει τα χρηματικά έπαθλα των πέντε τουρνουά κατά 35% ως το 2025.

Στη δεύτερη φάση του, το πλάνο “ATP’s OneVision” στοχεύει στην διοικητική ενοποίηση του τένις, που αυτή τη στιγμή έχει επτά διαφορετικές αρχές: τη διεθνή ομοσπονδία (ITF), τις επαγγελματικές ενώσεις ανδρών (ATP) και γυναικών (WTA), καθώς και τα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ (Γουίμπλεντον, Ρολάν Γκαρός, US Open, Australian Open), που λειτουργούν ανεξάρτητα. Ο Αντρέα Γκαουντένζι αναγνώρισε ότι το εγχείρημα αυτό θα είναι δύσκολο, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι αυτό είναι κάτι που θέλουν οι φίλαθλοι.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μουμπάι, Ινδία

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για τη νέα Τούμπα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: