Ο εμβληματικός Ρώσος χορευτής Baryshnikov δήλωσε: Η Ρωσία του Πούτιν θα πεθάνει από τους φόβους της

File Photo Ο θρυλικός Ρώσος χορευτής Mikhail Baryshnikov EPA/FRANCK ROBICHON




Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο χορευτής μπαλέτου που αυτομόλησε από τη Σοβιετική Ένωση στη Δύση, δήλωσε ότι η Ρωσία του Πούτιν «θα πεθάνει από τους φόβους της» σε ανοιχτή επιστολή του.

Ο χορευτής και καλλιτεχνικός διευθυντής κατέκρινε τον «κόσμο του φόβου» του Ρώσου και είπε ότι οι αληθινές ρωσικές αξίες θα ζήσουν «παρά όλες τις απαγορεύσεις σας».

«Άνθρωποι σαν εμάς έφεραν περισσότερη τιμή στον ρωσικό κόσμο από όλα τα όχι πολύ ακριβή πυρομαχικά σας», είπε στην επιστολή ο εμβληματικός χορευτής, που αυτομόλησε στον Καναδά το 1974.

«Ο ρωσικός κόσμος σας, ο κόσμος του φόβου, ο κόσμος στον οποίο καίνε ουκρανικά σχολικά βιβλία, δεν θα ζήσει όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εμάς – οι αληθινοί Ρώσοι ανοσοποιημένοι κατά αυτής της πανώλης στην παιδική μας ηλικία», πρόσθεσε.

«Και ο κόσμος μας θα συνεχίσει παρά τις απαγορεύσεις σας», είπε ο 74χρονος Μπαρίσνικοφ, ο οποίος γεννήθηκε στη Λετονία από Ρώσους γονείς.

Ο Baryshnikov, ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους χορευτές στον κόσμο, έλαβε την υπηκοότητα για εξαιρετικά προσόντα από τη Λετονία το 2017.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Η ουκρανική αστυνομία ερευνά καταγγελίες για σεξουαλική βία από Ρώσους στρατιώτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: