Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Εσύ σταμάτα τα αντιστόρητα και έωλα μυθεύματα – Αποδέξου Δίκαιο και Συνθήκες

FILE PHOTO: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), κατά τη διάρκεια γεύματος που του παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος στην Κωνσταντινούπολη, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Λιτή, σαφή και περιεκτική απάντηση έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στις νέες αήθεις δηλώσεις και αναρτήσεις του ερντογανικού καθεστώτος.

Τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν, όσο κυρίως ο υποτακτικός του εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ βούλιαξαν λίγο ακόμη στην κινούμενη άμμο τους με δηλώσεις του τύπου «θα έρθουμε ένα βράδυ» και υποδείξεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου την ώρα που η στρατιά τους στη Σμύρνη -υπάρχει εκεί μόνο και μόνο ως απειλή επέμασης στα ίδια τα νησιά- έκανε ασκήσεις.

Με βάση τα παραπάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη στην εξής δήλωση

Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας.

«Θα έρθουμε ένα βράδυ» και άλλα κατάπτυστα φληναφήματα: Ερντογάν και πιτσικόμης Τσελίκ, όλο και πιο βαθιά στο βούρκο τους

Οι 16 χάρτες που καταγράφουν αποκαλυπτικά τον ακραίο τουρκικό αναθεωρητισμό από το 1973 έως το 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: