«Θα έρθουμε ένα βράδυ» και άλλα κατάπτυστα φληναφήματα: Ερντογάν και πιτσικόμης Τσελίκ, όλο και πιο βαθιά στο βούρκο τους

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν στις δηλώσεις κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή της Σμύρνης Φωτογραφία Turkish Presidency




Νέα ημέρα, νέο απονενοημένο από τον Ερντογάν που πλέον δεν έχει κανένα φραγμό και απεγνωσμένος σκάβει όλο και πιο βαθιά μέσα στον πολιτικό του λάκκο.

Βλέποντας ότι η Ελλάδα όχι μόνον διατηρεί την ψυχραιμία της αλλά και διευρύνεται η διεθνής στήριξη σε αυτήν ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν οι φωνές κατά της Τουρκίας, ο λαϊκιστής και ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας βουλιάζει όλο και βαθύτερα στα λεκτικά του ατοπήματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σήμερα Πέμπτη, σε ομιλία που έκανε ενώ επέβλεπε στρατιωτικά γυμνάσια στα παράλια του Αιγαίου, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει «να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανοιώσει».

Και συμπλήρωσε με το μονότονο ύφος και λεκτικό του ότι θα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς συμφωνίες.

«Η Τουρκία δεν θα απαρνηθεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από την άσκηση των δικαιωμάτων της που έχουν εδραιωθεί από διεθνείς συνθήκες όσον αφορά τον εξοπλισμό νησιών», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ότι «ελπίζει» πως θα υποστηριχθεί από τους συμμάχους της Άγκυρας.

«Θα συμπληρώσουμε βεβαίως τα κομμάτια που λείπουν από τη ζώνη ασφαλείας μας» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε.

«Ελπίζουμε πως κανένας από τους αληθινούς συμμάχους μας δεν θα αντιταχθεί στις θεμιτές ανησυχίες μας», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φορούσε στρατιωτικό πηλίκιο ενώ παρακολουθούσε τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη των απειλών κατά της Ελλάδας παρέλαβε ο υποτακτικός του, εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ομέτ Τσελίκ ο οποίος σε ένα κατάπτυστο μήνυμά του μέσω Twiiter σημείωσε: «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» και ανεβάζοντας φωτογραφίες από την άσκηση.

Βεβαίως ξέχασε να πει ότι πριν λίγους μήνες προσπάθησε πάλι να… έρθει μια νύχτα στον Έβρο και έλαβε την κατάλληλη απάντηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή Μπάρμπαρα Λιφ, επανέλαβαν χθες, Τετάρτη, τη «βαθιά ανησυχία» τους για τις απειλές του τούρκου προέδρου εναντίον των κούρδων μαχητών στη Συρία.

Με πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΑ
Ελλάδα Αθήνα 

Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην ακραία τουρκική προκλητικότητα: Όλος ο τουρκικός αναθεωρητισμός από το 1973 έως το 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: