Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Κρεμαστός, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης [βίντεο]

Mεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Εύβοια. Photo screenshot via Open TV




Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο χωριό Κρεμαστό Ευβοίας το οποίο εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους.

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Επί τόπου βρίσκονται 70 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας και 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο της πυρόσβεσης ενισχύουν και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.




Με εντολή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει για διερεύνηση αιτιών.

Εσβησε η φωτιά στη Ναύπακτο

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη Ναύπακτο έσβησε. Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας επιχείρησαν το Bell 214 μαζί με 2 AirTractors, 2 Μονάδες πεζοπόρων ΕΜΟΔΕ και 45 Πυροσβέστες κ 10 οχήματα.

Για τη φωτιά στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας συνελήφθησαν 3 εργάτες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συμβόλαιο θανάτου από την Greek Mafia πίσω από την εκτέλεση του 38χρονου στον Γέρακα: Γνωστός των αρχών το θύμα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: