Μαλλιωτάκη και Μπιλιράκης εναντίον Μπάιντεν: Παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού υλικούστην Τουρκία

File photo: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis). Screenshot via Youtube RepGusBilirakis




Οι Ελληνοαμερικανοί νομοθέτες Νικόλ Μαλλιωτάκη (βουλευτής Nέας Υόρκης) και Γκας Μπιλιράκης (βουλευτής Φλόριδας), εξέδωσαν δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μπάιντεν σηματοδότησε την υποστήριξη για πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80, ώστε να μπορεί η Τουρκία να αναβαθμίσει υπάρχοντα αεροπλάνα, με πυραύλους αέρος-αέρος και με ραντάρ.

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία αφού προηγουμένως άκουσε τις ανησυχίες για τουρκική επιθετικότητα απευθείας από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησε την επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα και τις στρατιωτικές υπερπτήσεις της Τουρκίας που διεξάγονται πάνω από τα ελληνικά νησιά υπό τις εντολές του Ερντογάν και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πώληση στην Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει να εκφοβίζει άλλα μικρότερα έθνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

«Ως μέλη του Hellenic Caucus του Κογκρέσου, παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στους συναδέλφους μας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών έχει ενισχυθεί τους τελευταίους δύο αιώνες και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί ενάντια στην επιθετικότητα είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Η Μαλλιωτάκη, κόρη Έλληνα μετανάστη, είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Μπιλιράκης είναι συμπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου και της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου.

Malliotakis, Bilirakis Statement on Biden Meeting Erdoğan: We strongly opposed to any sale of U.S. military equipment to Turkey

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: