Κάποιος να σταματήσει τον Ερντογάν: Θα εκκαθαρίσουμε τους Κούρδους, τέλος οι συζητήσεις με την Ελλάδα

File photo: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία, Τουρκική Προεδρία




Νέο κρεσέντο από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας που κηρύσσει γενικώς πολέμους κατά πάντων.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματός του, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στη Συρία για να εκκαθαρίσει τους Κούρδους τρομοκράτες και εξαπέλυσε λεκτικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας, της Σουηδίας αλλά και του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η διαδικυακή dailySabah

Ο pρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την κριτική του για την υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στους τρομοκράτες, καθώς είπε ότι οι δύο χώρες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι ένα μπλοκ ασφαλείας και όχι μια συμμαχία που παρέχει υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΚ) στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη, ο Ερντογάν είπε ότι χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, προσπαθούν να χειραγωγήσουν την αντίληψη αλλάζοντας τα γράμματα των τρομοκρατών του PKK και μετονομάζοντάς τους σε PYD/YPG, είναι μόνο κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Επέκρινε επίσης τη Σουηδία για τη μετάδοση συνέντευξης με τον ηγέτη του YPG/PKK Σαλίχ Μουσλίμ την ημέρα που οι σουηδικές και φινλανδικές αντιπροσωπείες ήρθαν στην Άγκυρα για να συζητήσουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

«Πώς μπορεί η Τουρκία να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι οι θυγατρικές της τρομοκρατίας περιφέρονται ελεύθερα και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις εκεί;» είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι και οι δύο χώρες δεν έχουν δώσει ακόμη συγκεκριμένη απάντηση στις προσδοκίες της Τουρκίας.

Η Τουρκία επανέλαβε τις ανησυχίες για την υποστήριξη των σουηδικών και φινλανδικών χωρών σε τρομοκρατικές ομάδες κατά τη συνάντηση μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνοντας ότι το PKK, το YPG και το PYD είναι όλοι η ίδια τρομοκρατική ομάδα, η Τουρκία μετέφερε τις προσδοκίες της σχετικά με αυτό το θέμα στις αντιπροσωπείες από τη Σουηδία και τη Φινλανδία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προεδρείου Ibrahim Kalın σε συνέντευξη Τύπου μετά την κεκλεισμένων των θυρών συμβουλευτική συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν πέντε. ώρες.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ – μια απόφαση που ωθήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Όμως, η Τουρκία, ένα μακροχρόνιο μέλος της συμμαχίας, έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τις υποψηφιότητες ένταξής της, επικρίνοντας τα κράτη της Βαλτικής ότι ανέχονται, ακόμη και υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν σουηδικά αντιαρματικά όπλα ενώ πραγματοποιούσαν επιδρομή σε σπήλαιο που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες του PKK στο βόρειο Ιράκ στο πλαίσιο της επιχείρησης Claw-Lock, σύμφωνα με έκθεση την Τετάρτη, καθώς Σουηδοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι παρείχαν βοήθεια στους τρομοκράτες, οι οποίοι έχει γίνει εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Εκκαθαρίσεις στη Συρία

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία έχει μια στάση αρχών εναντίον όλων των τρομοκρατών και θα συνεχίσει να τους πολεμά. Είπε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να καθαρίσει το Ταλ Ριφάατ και τη Μανμπίτζ από τους τρομοκράτες YPG/PKK, ακολουθούμενες από άλλες περιοχές στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει τερματίσει τις διμερείς συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους λόγω της ανειλικρίνειας και της εχθρότητάς τους, καθώς προέτρεψε την ελληνική ηγεσία να είναι ειλικρινής.

Σημείωσε ότι η Τουρκία ακύρωσε τη συμφωνία Υψηλού Στρατηγικού Συμβουλίου με την Ελλάδα και δεν θα πραγματοποιήσει διμερείς συνομιλίες έως ότου η Αθήνα ανακάμψει από τα λάθη της.

Με πληροφορίες από dailysabah.com

Ταγίπ, μαζέψου: Η ενωμένη αντιπολίτευση καλεί τον Ερντογάν να σταματήσει προκλήσεις και τυχοδιωκτισμούς [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: