Υπογραφή με την Γαλλία για τα έξι ελικόπτερα: Δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη έξι από την Κύπρο

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους της γαλλικής εταιρείας Airbus Helicopters o Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Olivier Michalon. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας




Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια έξι Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη έξι.

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης έκανε λόγο για μια «σημαντική μέρα» για την άμυνα της Κύπρου και την εξέλιξη της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας αναφέρει ότι το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M, ικανό να επιχειρεί σε απαιτητικό περιβάλλον ημέρα και νύχτα, θα ενισχύσει τις δυνατότητες της ΕΦ για ταχεία αντίδραση, εκπομπή μαζικών πυρών, προσβολή στόχων με ακρίβεια και εκτέλεση αποστολών εγγύς υποστήριξης και συλλογής πληροφοριών.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα τόσο για την Άμυνα της Κύπρου όσο και για την εξέλιξη της αμυντικής μας συνεργασίας με τη Γαλλία.

Η απόκτηση των μαχητικών ελικοπτέρων, τύπου H145Μ, εμβαθύνει την εταιρική μας συνεργασία με τη Γαλλία και αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορική και μακροχρόνια σχέση μας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σημερινή εξέλιξη που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία, είπε, προσθέτοντας ότι παρά τις δυσμενείς διεθνείς οικονομικές συνθήκες, στη βάση της κατεύθυνσης και προσωπικής στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, υλοποιούμε σταθερά και βήμα βήμα το αμυντικό και εξοπλιστικό μας πρόγραμμα.

Το ΔΗΚΟ σφυροκοπά τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ: Ποιον Αβέρωφ να πιστέψουμε; Αυτόν που μας υμνούσε;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: