Η Κυπριακή Δημοκρατία έσπευσε να δώσει βοήθεια για τις φωτιές στα κατεχόμενα: Και ορθώς έπραξε… (video)

Ακόμη ένα πτητικό μέσο έστειλε η Κυπριακή Δημοκρατία στα κατεχόμενα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται μεταξύ των κατεχόμενων χωριών Φλαμούδι και Άρδανα. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος




Την συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην κατεχόμενη περιοχής της Καντάρας από το απόγευμα της Τρίτης ζήτησαν οι κατοχικές αρχές, μετέδωσε ο Δημήτρης Χατζηιωσήφ στο Omega.

Παρά την αρχική άρνηση που επέδειξαν στην προθυμία της Κυβέρνησης να αποστείλει βοήθεια, η ραγδαία εξάπλωση της πυρκαγιάς ανάγκασε τις κατοχικές αρχές να ζητήσουν με καθυστέρηση την συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα με την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών του Τμήματος Δασών.

«Το αίτημα ήρθε δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών, αξιολογήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια αποφασίστηκε όπως το Τμήμα Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας στείλει στην κατεχόμενη Καντάρα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη», σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Νιόβη Παρισινού.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου τρεις χιλιάδες στρέμματα γης, ενώ απειλήθηκαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ένας πυροσβέστης ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Εκεί που καίγονται εκτός ότι απειλεί ανθρώπινες ζωές, απειλεί χωριά, είναι και κρατικό δάσος κ. Χατζηιωσήφ. Άρα από την στιγμή που δεν υπήρχε οποιαδήποτε ανάγκη στις ελεύθερες περιοχές, έπρεπε να προστρέξουμε και κάναμε το καθήκον μας», δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν καθώς και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης, με τις αρχές του ψευδοκράτους να εκκενώνουν προοληπτικά και το κατεχόμενο χωριό Φλαμούδι.

«Χτυπιέται το μέτωπο το οποίο ανεβαίνει στην κορυφογραμμή του πενταδυακτύλου. Γίνεται μία προσπάθεια να στριμωχθεί η πυρκαγιά όσο το δυνατό πιο παράλια προς τη θάλασσα για να καταστεί ευκολότερο το έργο της κατάσβεσης», ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου.

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη των μετώπων της πυρκαγιάς.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς συμβάλλουν και τρία εναέρια μέσα από την Τουρκία και ένα ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών, ενώ έχουν τεθεί υπό κράτηση δύο άτομα που φαίνεται να ευθύνονται για την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: