Οι Ερινύες κυνηγούν τον Ερντογάν: Χανει και βλέπει παντού βάσεις… θανάτου ενώ μισοθυμάται την ιστορία [video]

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA, STR




Δύσκολες νύχτες και άσκημες μέρες περνά τελευταία ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τη μια η οικονομική τραγωδία στην οποία έχει οδηγήσει τους πολίτες της χώρας του που ετοιμάζονται να του το ανταποδώσουν. Και από την άλλη ένα μίγμα λαϊκισμού, μεγαλοϊδεατισμού και εμμονών.

Τίποτε δεν του πάει όπως το είχε σχεδιάσει. Αυτά που νομίζει ευκαιρίες αποδεικνύονται κινούμενη άμμος. Βουλιάζει και το γνωρίζει πολύ καλά. Και ο μόνος τρόπος που του μένει καθώς δεν μπορεί να κατηγορήσει προσωπικά την… οικονομία, τον Μπάιντεν ή τον Πούτιν που δεν τον αφήνουν να πραγματοποιήσει δεύτερη -και μεγαλύτερη- εθνοκάθαρση στη Συρία είναι να επιτίθεται στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, ο Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του στην πόλη Βαν, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι του είπε ψέματα,:

«Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Ξεχνώντας προφανώς και τις δικές του υποσχέσεις που δεν τήρησε στο παραμικρό: για τις προκλήσεις τις υπερπτήσεις κ.λπ.

Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα…» Προφανώς τον βολεύει να θυμάται μια στιγμή ξεχνώντας τα προηγούμενα 100 χρόνια από το 1821 έως το 1922

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, αυτό που πρέπει εκεί που πρέπει και φαίνεται πώς το κατάλαβαν». Δεν έχει γίνει σαφές αυτό σε κανέναν εκτός ίσως από τον Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και αυτός φεύγει όπου νάναι

Παράλληλα ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα: «Ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε. Ξέρουμε για ποιο λόγο είναι οι βάσεις». Αυτό είναι ένα νέο ιδεολόγημα προφανώς βολικό για τη ρητορική του αλλά πλήρως παράλογο.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο και τους Αμερικανούς και τη Δύση συνολικά: «Την πολιτική της Δύσης δεν μπορείς να την πιστέψεις» υποστήριξε.

Είναι προφανές ότι ο γαλουχημένο από τον ίδιο, μέσα στα χρόνια, ακροατήριό του αρέσκεται σε τέτοιου είδους αφορισμούς.




Με πληροφορίες από skai.gr

Η Τουρκία επιδιώκει με κάθε τρόπο την ένταση στο Αιγαίο: Η Ελλάδα παντού και σε εγρήγορση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: