Διατηρεί πλέον …επιφυλάξεις: Ο Έλον Μάσκ απειλεί να “τινάξει στον αέρα” την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter

A screen shows the stock price of Twitter on the floor of the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 16 May 2022. EPA, JUSTIN LANE




Ο Έλον Μασκ (Musk) απειλεί να υπαναχωρήσει από την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε για να αγοράσει το Twitter, κατηγορώντας την εταιρεία ότι αρνείται να του δώσει πληροφορίες για το spam bot και τους ψεύτικους λογαριασμούς της, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, (ανταπόκριση Tom KrisherMatt O’ Brien).

Σημειώνεται ειδικότερα ότι οι  δικηγόροι του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla και της SpaceX απηύθυναν την απειλή με επιστολή τους στο Twitter τη Δευτέρα, και το Twitter την έφερε στην επιφάνεια σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο Musk έχει ζητήσει επανειλημμένα τις πληροφορίες από τις 9 Μαΐου, περίπου ένα μήνα μετά την προσφορά του να αγοράσει την εταιρεία, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει πόσοι από τους 229 εκατομμύρια λογαριασμούς της εταιρείας είναι ψεύτικοι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, δήλωσε ότι το Twitter εκτιμά ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών του είναι ψεύτικοι, αλλά ο επίδοξος αγοραστής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί τις επιφυλάξεις του, υποστηρίζοντας σε ένα tweet του Μαΐου ότι το 20% ή περισσότερο είναι ψεύτικο.

Οι μετοχές της Twitter Inc. υποχώρησαν λίγο κάτω από το 3% τη Δευτέρα, πιθανότατα εξοργίζοντας τους μετόχους του Twitter που κατέθεσαν μήνυση κατά του Musk  στα τέλη του περασμένου μήνα για την πτώση της τιμής της μετοχής κατά 23% τον τελευταίο μήνα.

ΠΗΓΗ: Associated Press, Tom KrisherMatt O’ Brien – Musk threatens to walk away from twitter deal

Ισχυρό πλήγμα στον Μπάιντεν: Ο γιός του εμφανίζεται σε βίντεο γυμνός και κρατώντας παράνομο όπλο (φωτο)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: