«Οι στρατιώτες μας μετατρέπονται σε κομμάτια κρέας»: Bίντεο Ρώσου αιχμαλώτου καταγράφει το χάος στο στρατό του Πούτιν

Ο Ρώσος αξιωματικός των Τεθωρακισμένων ο οποίος συνελήφθη από τους Ουκρανούς. Photo screenshot via Daily Mail




Τη φρίκη του πολέμου αλλά και το χάος που επικρατεί στις μονάδες του Ρωσικού στρατού που επιχειρούν στην Ουκρανία καταγράφει βίντεο που γύρισε με το κινητό του τηλέφωνο ένας Ρώσος αξιωματικός των Τεθωρακισμένων ο οποίος συνελήφθη από τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail o 23χρονος υπολοχαγός Γιούρι Σαλάεφ αψήφησε τις εντολές της Μόσχας και έκανε χρήση του τηλεφώνου του για να βιντεοσκοπήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Συγκλονιστικές είναι οι αναφορές του για στρατιώτες που μετατρέπονται σε «κομμάτια κρέατος» και «κιμά», ενώ χαρακτηριστικές των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Ρωσικά στρατεύματα είναι οι εικόνες που δείχνουν το όπλο του να μπλοκάρει, το όχημα του να καταστρέφεται από έκρηξη αλλά και μία αποτυχημένη επίθεση σε μία Ουκρανική στρατιωτική βάση.

Ο Σαλάεφ, ο οποίος ήταν διοικητής μιας μηχανοκίνητης διμοιρίας, συνελήφθη τον περασμένο μήνα από τους Ουκρανούς μαζί με δύο τραυματίες συμπολεμιστές του σε ένα υπόγειο όπου είχε καταφύγει μετά από την καταστροφή του άρματος μάχης τους.

Το υλικό του βίντεο – το οποίο ξεκινά με χαρούμενες οικογενειακές σκηνές καθώς δίνει στην κόρη του ένα ροζ ποδήλατο και τελειώνει με τον φοβισμένο αξιωματικό να ψιθυρίζει κρυμμένος στους τραυματίες συντρόφους του – μετατράπηκε σε ντοκιμαντέρ από Ουκρανούς δημοσιογράφους.

Καταγράφονται επίσης συνομιλίες του με γραπτά μηνύματα με άλλους 172 στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή, στις οποίες εκφράζεται απογοήτευση για τις μεγάλες απώλειες, οργή για τον κακό εξοπλισμό, ενώ γίνονται αναφορές σε περιστατικά άρνησης στρατιωτών να πολεμήσουν.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Σκηνικό έντασης στην Ιαπωνία: Παραβιάσεις από Κινεζικά και Ρωσικά αεροσκάφη καταγγέλει το Τόκιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: