Μελβούρνη: Μεγάλη έκθεση με έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας

Η έκθεση «Ανοιχτοί Ορίζοντες Αρχαία Ελληνικά Ταξίδια και Επαφές» φιλοξενεί σαράντα τέσσερα εμβληματικά έργα από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου. File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ιστορίας και πολιτισμού με ελληνικό άρωμα θα έχουν το Σαββατοκύριακο όσοι επισκεφθούν το το Μουσείο της Μελβούρνης.

Η έκθεση με τίτλο «Ανοιχτοί Ορίζοντες Αρχαία Ελληνικά Ταξίδια και Επαφές», που ανοίγει αύριο για το κοινό, φιλοξενεί σαράντα τέσσερα εμβληματικά έργα από τη συλλογή του μεγαλύτερου Μουσείου της Ελλάδας, του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα εκθέματα καλύπτουν μία χρονική περίοδο τεσσάρων χιλιετιών και πολλά από αυτά βγαίνουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος», στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας για το προσεχές Σαββατοκύριακο, δύο ημέρες γεμάτες με μουσική, χορό και ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μέσα στο χώρο Αρχαίους οπλίτες, με φορεσιές της κλασικής Αρχαιότητας, από το 600 έως το 100 πχ.

Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης και αυθεντική ελληνική μουσική από τοπικό συγκρότημα, καθώς και ελληνικούς μεζέδες, όπως σουβλάκια και φρέσκους λουκουμάδες, σε μια εμπειρία που θα ξεκινάει στις 11 το πρωί και θα λήγει στις 4 το απόγευμα.

Πηγή: ertnews.gr

 

Επαφές της Λίνας Μενδώνη με την ελληνική ομογένεια στην Αλβανία: Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: