Ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για Ουκρανία: Το Κρεμλίνο δεν το έχει δει ακόμη, ο Μεντβέντεφ το απορρίπτει…

File photo: Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Μάιο παρουσίασε την ιταλική πρόταση ειρήνευσης την περασμένη Παρασκευή. EPA/OLIVIER HOSLET




Η Μόσχα απέρριψε το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, δια στόματος του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «το σχέδιο αυτό είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα» και όποιος το συνέταξε «μοιάζει να βασίσθηκε σε δημοσιεύματα επαρχιακού τύπου και στα ψεύδη της Ουκρανίας».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας συμπλήρωσε ότι «η προτεινόμενη πλήρης αυτονομία της Κριμαίας από την Ουκρανία θα ήταν σίγουρα αιτία πολέμου».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε σήμερα ότι «υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ προς τα δυτικά Βαλκάνια».

Το ιταλικό σχέδιο προβλέπει διεθνείς οργανισμοί — όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)—να ενεργήσουν ως μεσολαβητές για να οργανώσουν αρχικά τοπικές εκεχειρίες, είχε εξηγήσει την περασμένη Παρασκευή ο Ντι Μάιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, παρουσιάζοντας την ιταλική πρόταση.

Σημειώνεται ωστόσο ότι νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη δει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας για την Ουκρανία, αλλά ελπίζει να το λάβει μέσω διπλωματικών οδών.

«Δεν το έχουμε δει ακόμη, ελπίζουμε να μας παραδοθεί μέσω διπλωματικών οδών και να το εξετάσουμε», επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από Reuters-AΠΕ -ΜΠΕ

Ακόμη 500 εκατομμύρια από την Ε.Ε. στον Ουκρανικό στρατό – H αυριανή ιστορία γράφεται στα πεδία των μαχών λέει ο Μπορέλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: