Οι Ρώσοι στρατιώτες έστειλαν στα σπίτια τους 58 τόνους απ’ το πλιάτσικο στην Ουκρανία * Παπούτσια, τηλεοράσεις, ακόμη και drone [videos]

Στιγμιότυπο από το βίντεο σε υποκατάστημα μεταφορικής εταιρίας απ όπου στέλνουν τα λάφυρά τους οι Ρώσοι στρατιώτες. Screenshot via YouTube




Ρώσοι στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία έχουν στείλει πίσω στην πατρίδα τους τουλάχιστον 58 μετρικούς τόνους λεηλατημένα αγαθά από την έναρξη της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediazona.

Το ειδησεογραφικό μέσο ανέλυσε πακέτα που αποστέλλονταν από 46 υποκαταστήματα της εταιρείας διανομής SDEK που βρίσκονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς και στην προσαρτημένη Κριμαία.

Τα δέματα που φέρεται να στάλθηκαν από Ρώσους στρατιώτες ταυτοποιούνταν συχνά με βάση το βάρος τους, με κάθε δέμα συνήθως να υπερβαίνει το μέγεθος ενός μέσου δέματος αρκετές φορές.

  • Αναλύοντας βίντεο από ένα σημείο ελέγχου SDEK στη συνοριακή πόλη Valuyki της Ρωσίας, η Mediazona εντόπισε ότι οι στρατιώτες έστελναν αντικείμενα στο σπίτι, όπως αθλητικά παπούτσια, κονσέρβες, τηλεοράσεις, ελαστικά αυτοκινήτων, ακόμη και σκηνές.

Στις 29 Απριλίου, ένας άγνωστος Ρώσος αξιωματικός φέρεται να έστειλε ένα στρατιωτικό drone Orlan-10, που πιθανότατα είχε κλαπεί από τον δικό του στρατό. 

Η Mediazona ανακάλυψε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός δεμάτων στάλθηκε στο διάστημα από τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου — αμέσως μετά την αναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις θέσεις τους στη βόρεια Ουκρανία και κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

  • Μόνο στις 4 Απριλίου, οι στρατιώτες έστειλαν 4 τόνους δέματα που πιστεύεται ότι ήταν γεμάτα με λεηλατημένα αγαθά.

Η πόλη Urga στην περιοχή εξόρυξης άνθρακα της Σιβηρίας στο Kemerovo έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό πακέτων, συνολικού βάρους 5,8 τόνων. 

Η Mediazona συνέδεσε τον υψηλό αριθμό παραδόσεων με την 74η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκίων με έδρα την Ούργκα, η οποία αναπτύχθηκε στις ουκρανικές πόλεις Μπούτσα, Χοστομέλ και Ιρπίν  όπου πραγματοποιήθηκαν μαζικές θηριωδίες που διέπραξε ο ρωσικός στρατός.

Άλλες ρωσικές πόλεις που προσδιορίζονται από τη Mediazona ότι δέχονται μεγάλο αριθμό λεηλασμένων αντικειμένων περιλαμβάνουν την πόλη Chebarkul στην περιοχή Chelyabinsk, Kyzyl, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Tyva. και την de facto πρωτεύουσα της Σιβηρίας, το Νοβοσιμπίρσκ.

Υπάρχει μεγάλης διάρκειας βίντεο από υποκατάστημα της εταιρείας διανομής SDEK που δείχνει τις αποστολές που κάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες. Δείτε:

 

 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Απέλυσε τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας SBU του Χαρκόβου ο Ζελένσκι: Κοίταζε μόνο τον εαυτό του, είπε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: