Η ελληνική επιθετική διπλωματία και η στρατιωτική ισχύς πάνε μαζί: Μαζί με την Ελλάδα και η Ομογένεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρασημοφορεί τον Endy Zemenides, Εκτελεστικό Διευθυντή, Hellenic American Leadership Council ( HALC ), με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του αντιστράτηγου ε.α., ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΚΟΥΣΑΝΤΑ

Η επιθετική Ελληνική διπλωματία ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας που ξεκίνησε  από το 2020 με την πολύμηνη Ελληνοτουρκική ένταση και κρίση, επισφραγίζεται με τις εξαιρετικές αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και με τη Γαλλία έμπρακτα.

1. Μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών η Ελληνική εξωτερική πολιτική κατόρθωσε να συνάψει ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ  με κράτη ισχυρά όπως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και Ιταλία (ΑΟΖ) με στόχο την ισχυροποίησή της μέσα από νέες συμφωνίες μιας νέας τάξης πραγμάτων που πρόκειται να δημιουργηθούν μετά τον Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο.

2. Η προμήθεια μιας νέας Μοίρας F35, έστω και μετά το 2028, όταν θα έχουν γίνει οι μετατροπές των 85 F16 Viper και θα έχουν αποκτηθεί τα 24 Rafale, θα βοηθήσει την Ελληνική μελλοντική ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ στον αέρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της τουρκικής και θα μεγιστοποιήσει τα Ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο.

3. Το χρονικό σημείο  των νέων εξοπλισμών της χώρας μας με τα F35 συνέπεσε με την ανάδειξη της χώρας μας να συνταχθεί επιχειρησιακά με την ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια του Ρώσο Ουκρανικού  πολέμου με την ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, παρακάμπτοντας τα κλειστά Στενά του Βοσπόρου, για την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και την ενίσχυση της NRF (Νατοϊκές Δυνάμεις Ταχείας Επεμβάσεως).

  • 4. Ο Ρώσο Ουκρανικός πόλεμος επίσης συμπίπτει χρονικά με την επίσημη έκδοση της Στρατηγικής Πυξίδας – Δόγματος της ΕΕ με το οποίο κατονομάζεται για πρώτη φορά η Τουρκία ως κράτος που προκαλεί ΕΝΤΑΣΕΙΣ στην ΝΑ Μεσόγειο και ότι η Τουρκία ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Η διεθνής επιτήδεια Τουρκία με την διπλή πολιτική αρχίζει και αποκαλύπτεται.

5. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η επιρροή και η σημαντικός ρόλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ που υπάρχει στις ΗΠΑ (το 61% του συνολικού Απόδημου Ελληνισμού με 1.350.000 Έλληνες κατοικούν στην Αμερική), η οποία τιμήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό με την βράβευση 12 μεγάλων προσωπικοτήτων.

Η ομογένεια ασκεί ήδη μεγάλη επιρροή στην αμερικανική πολιτική με το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) να έχει αναλάβει εκστρατεία επηρεασμού του Κογκρέσου με σκοπό να μπλοκάρει  την διαδικασία πώλησης των 40 νέων F16 στην Τουρκία με τίτλο ΄΄No jets for Turkey΄΄.

Η αυξανόμενη ‘’στρατιωτική ισχύς’’ της χώρας μας θα πρέπει να εναρμονίζεται ισομερώς με την διπλωματία με σκοπό την εξασφάλιση της ευημερίας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών αλλά παράλληλα και την μεγιστοποίηση των Ελληνικών συμφερόντων σε όλη την ΝΑ Μεσόγειο, και τα Βαλκάνια.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η “ειρηνοποιός” Τουρκία προχωρεί ανενόχλητα  σε νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο: Εμείς απλά …φωνάζουμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: