Έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, λέει ο επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών Ουκρανίας: Πριν 2 μήνες από Καυκάσιους [videos]

File photo: Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρεται ότι η αποτυχημένη απόπειρα έγινε από ανθρώπους από περιοχές του Καυκάσου. EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγεται ότι επέζησε απόπειρας δολοφονίας πριν από δύο μήνες, υποστήριξε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι υπήρξε απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου μετά την εισβολή του στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Ukrainska Pravda .

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Μπουντάνοφ είπε ότι εκπρόσωποι από την περιοχή του Καυκάσου, που περιλαμβάνει την Αρμενία , το Αζερμπαϊτζάν , τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας, προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πούτιν.

«Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. [Ήταν μια] απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες.

«Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε ».

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Μπουντάνοφ -ο οποίος κατέχει τον βαθμό του Ταγματάρχη- μπήκε στη συζήτηση που γίνεται για την υγεία του Πούτιν, λέγοντας ότι είναι σε «πολύ κακή κατάσταση» με καρκίνο και άλλες ασθένειες που μαγείρουν το σώμα του.

Δήλωσε τότε: «Ο κ. Πούτιν είναι σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος». Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρας πραξικοπήματος για την ανατροπή του Πούτιν.

  • Τον Μάρτιο, ένας πρώην αξιωματούχος του βρετανικού στρατού είπε ότι το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν πρέπει να αποκλείσουν την πιθανότητα δολοφονίας του Πούτιν.

Ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ είπε ότι ο Πούτιν αντιπροσωπεύει μια «μόνιμη και θανατηφόρα απειλή» και η δολοφονία του μπορεί να είναι «απαράδεκτη» για κάποιους, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, ο οποίος διοικούσε τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα The Mirror: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές για να τον απομακρύνει από την εξουσία. Αυτό θα περιλάμβανε τη δολοφονία του, αν και δεν είναι πιθανό να είναι βιώσιμο ή επιθυμητό».

Mε πληροφορίες από The MirrorDaily Mail

Σενάριο βελούδινης ανατροπής Πούτιν: Θα τον στείλουν σε σανατόριο, λέει ο πρώην αρχηγός της MI6

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: