Σενάριο βελούδινης ανατροπής Πούτιν: Θα τον στείλουν σε σανατόριο, λέει ο πρώην αρχηγός της MI6

File photo: Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. EPA, YURI KOCHETKOV




«Ο Πούτιν θα φύγει μέχρι το 2023»: Ο πρώην αρχηγός της MI6 Sir Richard Dearlove λέει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα σταλεί σε σανατόριο για να λάβει ιατρική περίθαλψη ενώ πληθαίνουν οι ισχυρισμοί ότι χάνει την εξουσία λόγω της κακής υγείας του.

Με τις επίμονες φήμες περί σοβαρής κακής υγείας του Ρώσου ισχυρού άνδρα, μια μέθοδος «να προχωρήσουμε τα πράγματα» χωρίς να χρειάζεται ένα βίαιο πραξικόπημα θα ήταν να τον τοποθετήσουμε σε ένα νοσοκομείο για ανίατους ασθενείς, επισήμανε ο Richard Dearlove.

Τα διάφορα ρωσικά συστήματα διακυβέρνησης ανά τους αιώνες ήταν πάντα αυταρχικά και ποτέ δεν σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις μεταβάσεις εξουσίας.

Αλλά τώρα, με τη Ρωσία να αντιμετωπίζει στρατιωτική ταπείνωση και οικονομική καταστροφή, και με επικεφαλής έναν ηγέτη που φημολογείται ότι έχει προσβληθεί από διάφορες σοβαρές ασθένειες, οι σκέψεις στρέφονται εσωτερικά στο Κρεμλίνο για το πώς θα τον αντικαταστήσουν στην εξουσία.

Ο Dearlove, μιλώντας στο podcast One Decision σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι θα έχει φύγει μέχρι το 2023 – αλλά πιθανότατα θα μπει σε σανατόριο, από το οποίο δεν θα βγει ως ηγέτης της Ρωσίας».

«Δεν λέω ότι δεν θα ξαναβγεί από το σανατόριο, αλλά δεν θα είναι πλέον ηγέτης της Ρωσίας. «Αυτός είναι ένας τρόπος για να προχωρήσουμε τα πράγματα χωρίς πραξικόπημα», κατέληξε.

Τον Απρίλιο αναφέρθηκε ότι ο Πούτιν έπασχε από καρκίνο του θυρεοειδούς και τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα ένας ειδικός γιατρός.

Μια εκδοχή είναι ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία με στεροειδή, με αποτέλεσμα μια φουσκωμένη εμφάνιση γύρω από το πρόσωπο και το λαιμό.

Ο ισχυρισμός υποστηρίχθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καρκίνο και ότι πίστευε ότι τον είχε ξεπεράσει.

Σύμφωνα με τα σενάρια ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και ένας από τους ευνοούμενους του Πούτιν είναι ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνίαστην περίπτωση που ο Πούτιν οδηγηθεί σε σανατόριο.

«Η στάση σε αυτό το σενάριο μάλλον γίνεται μόνιμη», πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει σχέδιο διαδοχής στη ρωσική ηγεσία».

Υπέθεσε ότι φτάνουμε στο «τέλος αυτού του καθεστώτος στη Ρωσία», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί».

«Αυτό που λέω τον επόμενο χρόνο, 18 μήνες ίσως κάτι, θα διαλυθεί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το ουκρανικό εγχείρημα είναι μια καταστροφή», πρόσθεσε.

«Η οικονομία είναι σε χάος, οι κυρώσεις θα αρχίσουν πραγματικά να δαγκώνουν τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, θα υπάρχει πολύ υψηλός πληθωρισμός και πέρα από αυτό, στρατιωτικά είναι ένα πλήρες φιάσκο».

Εκτός από τις αναφορές για καρκίνο του λαιμού, υπάρχουν έντονες εικασίες ότι ο Πούτιν μπορεί να πάσχει από Πάρκινσον, καθώς βιντεοσκοπήθηκε να συναντά άλλους παγκόσμιους ηγέτες να κουνούν τα χέρια και τα πόδια ανεξέλεγκτα.

Ένα βίντεο με τον Πούτιν να στρίβει περίεργα το πόδι του και φαινομενικά να παλεύει με σπασμωδικές κινήσεις των ποδιών του καθώς συναντήθηκε με τον ομόλογό του από το Τατζικιστάν, Emomali Rahmon, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, με ακόμη και τον Τατζικιστάν ηγέτη να σημειώνει τις κινήσεις.

Με πληροφορίες από MAILONLINE // WALTER FINCH

«Σεβεροντονιέσκ όπως Μαριούπολη: Τακτική καμένης γης καταγγέλει το Κίεβο και παραδέχεται τις δυσκολίες στο Ντονμπάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: