Εγχειρίδιο εισβολέα: Οδηγίες στους Ρώσους στρατιώτες να μη μιλάνε για “πόλεμο”, να πυροβολούν αμάχους και κατοικίδια [photos]

File photo: Νεκροί άμαχοι με δεμένα χέρια, εκτελεσμένοι από τα ρωσικά στρατεύματα, στην μαρτυρική πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας. EPA, MIKHAIL PALINCHAK




Έντυπα με οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονταιστους πολίτες τα ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές που καταλαμβάνουν στην Ουκρανία, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα The Mirror, επικαλούμενη ουκρανικές πηγές που έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του εν λόγω “εγχειριδίου”.

Τα στρατεύματα του Πούτιν λαμβάνουν σαφείς οδηγίες πως έχουν το “πράσινο φως” να σκοτώνουν αμάχους τους οποίους χαρακτηρίζουν “πλιατσικολόγους” ακόμη και κατοικίδια. Θεωρούνται “νόμιμοι στόχοι”.

Ωστόσο, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν επίσης λάβει εντολή να αποφεύγουν τη χρήση εκφράσεωων όπως «σκοτώθηκαν, εκκαθαρίστηκαν [και] πυροβολήθηκαν» όταν μιλούν με ντόπιους, σύμφωνα με το «εγχειρίδιο του εισβολέα» που φέρεται να κατασχέθηκε από τα Ουκρανικά στρατεύματα.

Το ζοφερό εγχειρίδιο συνεχίζει εξηγώντας ότι τέτοιες περιγραφές έχουν «αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους της περιοχής» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Τα στρατεύματα φέρεται να έλαβαν οδηγίες να λένε “το πρόβλημα έχει λυθεί” εάν σκοτώσουν έναν κάτοικο που πιστεύουν ότι είναι πλιατσικολόγος ή μέλος της “εδαφικής άμυνας” της Ουκρανίας.

Ο φάκελος, ο οποίος περιήλθε στα χέρια της Ουκρανίας, υποδηλώνει επίσης ότι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται όπως παραπάνω, καθώς και «σκυλιά του σπιτιού», είναι νόμιμοι στόχοι που πρέπει να πυροβοληθούν.

Αν σε ρωτήσουν οι ντόπιοι “τι κάνεις εδώ;”  θα πρέπει να απαντήσεις: «Είμαστε σε μια ανθρωπιστική αποστολή. Φέραμε τρόφιμα επειδή οι αρχές σας σε παράτησαν.

«Πού είναι η διοίκηση σας; Πού είναι η αστυνομία;»

Οι Ρώσοι θα πρέπει να αποφεύγουν να αναφέρουν στους ντόπιους ότι έχουν βομβαρδίσει τις κοινότητές τους.

  • Αναφέρει το εγχειρίδιο: «Μην εξηγείτε ότι οι άνθρωποι στο Ντονμπάς βομβαρδίζονται – οι ντόπιοι δεν το παίρνουν καλά, δεν το καταλαβαίνουν».

Οι Ρώσοι στρατιώτες ενημερώνονται ότι : «Απαντώντας με ερώτηση σε ερώτηση, περνάτε την μπάλα στο άτομο με το οποίο μιλάτε και κάνετε αυτό το άτομο να απαντήσει».

Αν ερωτηθούν από φοβισμένους Ουκρανούς: «Γιατί κουβαλάτε όπλα; Φοβόμαστε…» το εγχειρίδιο του ρωσικού στρατού λέει ότι πρέπει να απαντήσουν: «Μη φοβάστε. Αντικαθιστούμε προσωρινά την αστυνομία σας γιατί τράπηκαν σε φυγή. Υπάρχουν πλιατσικολόγοι και εγκληματίες που ελευθερώθηκαν από τον Ζελένσκι».

  • Τους δίνεται η οδηγία να μην χρησιμοποιούν ποτέ τη λέξη «πόλεμος».

«Μην απαντάτε σε ερωτήσεις για πόλεμο. Το βασικό καθήκον είναι να δημιουργηθεί η άποψη ότι οι ουκρανικές αρχές είναι αδύναμες, ότι δραπέτευσαν και άφησαν τους ανθρώπους τους χωρίς χρήματα, τρόφιμα και συντάξεις».

Εάν οι ντόπιοι διαμαρτυρηθούν ότι δεν έχουν ρεύμα επειδή οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι στρατιώτες θα πρέπει να απαντήσουν: «Είναι πολύ πιο πιθανό να το έκαναν η αστυνομία σας και τα στρατεύματα που υποχωρούν, πράγμα που δείχνει ότι δεν νοιάζονται για εσάς».

Ή θα μπορούσαν να πουν ψέματα ότι το ρεύμα «κόπηκε με εντολή του Ζελένσκι».

Αν ρωτηθούν ποιοι είναι, θα πρέπει να πουν: «Είμαστε κι οι δύο Ρώσοι και Ουκρανοί, αλλά το κυριότερο είναι ότι είμαστε Ορθόδοξοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε….

«Αν αρχίσουν να  επιχειρηματολογούν , χρησιμοποιήστε παραδείγματα παρελάσεων ομοφυλοφίλων, βιο-εργαστηρίων, επιθέσεων στον Χριστιανισμό».

Αλλά δεν πρέπει να πείτε: “Ναι, είμαστε Ρώσοι!”

Η συμβουλή και η εξήγηση προς τους εισβολείς είναι επεξεργασμένη απ’ τον μηχανισμό προπαγάνδας του Κρεμλίνου και σαφής: «Είναι ανάρμοστο [να αναφερθεί η ιδιότητα του Ρώσου] διότι εννέα χρόνια προπαγάνδας [από την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία και τον πόλεμο στο Ντονμπάς] εξισώνει την εικόνα του Ρώσου με επιτιθέμενο, ενώ η εικόνα ενός Ορθόδοξου είναι ακόμα καθαρή».

Τους λένε να μην «κατηγορούν τους Ουκρανούς», αλλά αντίθετα να ισχυρίζονται ότι η αιτία των προβλημάτων τους είναι ο Ζελένσκι ή ο προκάτοχός του Πέτρο Ποροσένκο και οι δυτικοί.

Θα πρέπει να πουν στους Ουκρανούς ότι μετά την άφιξη των Ρώσων «όλα θα είναι εντάξει».

Το έγγραφο φέρεται να προέρχεται από τον ρωσικό στρατό, με την έγκριση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου  και του αρχηγού του γενικού επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

 

Με πληροφορίες από The Mirror

«‘Οποιος βλέπει ασθένεια στον Πούτιν δεν έχει σώας τας φρένας»: Aπάντηση Λαβρόφ στις φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: