Έχετε αίμα στα χέρια σας: Χάκαραν με αντιπολεμικό μήνυμα την διαδικτυακή μετάδοση της παρέλασης στη Μόσχα

Η εικόνα με το αντιπολεμικό μήνυμα σε οθόνη υπολογιστή στη Ρωσία. Photo via Twitter




Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη παρέλαση για την 77η επέτειο της νίκης επί των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δικαιολογούσε με πατριωτικές κορώνες την εισβολή στην Ουκρανία, όσοι παρακολουθούσαν διαδικτυακά τις εξελίξεις βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αντιπολεμικό χακάρισμα κι ένα μήνυμα που έλεγε στους Ρώσους ότι έχουν ουκρανικό αίμα στα χέρια τους.

Το χακάρισμα επηρέασε τους διαδικτυακούς θεατές διαφόρων καναλιών που μεταδίδονται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTS, NTV Plus, Rostelecom και Wink.

Μια λεζάντα εμφανίστηκε στις παραβιασμένες οθόνες που έλεγε: «Το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων παιδιών τους είναι στα χέρια σας. Η τηλεόραση και οι αρχές λένε ψέματα. Όχι στον πόλεμο».

Το χακάρισμα έπληξε επίσης το κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας TV Zvezda για όσους έχουν πρόσβαση μέσω της μηχανής αναζήτησης Yandex.

«Διενεργήθηκε κυβερνοεπίθεση στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, εξαιτίας της οποίας οι συνδρομητές πιθανόν να έχουν εξτρεμιστικές αναρτήσεις στο δίκτυο εκπομπής», ανακοίνωσε το MTS .

«Τώρα οι ειδικοί μας στον τομέα της πληροφορικής εξαλείφουν αμέσως τις συνέπειες του χακαρίσματος, έτσι ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες και να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες το συντομότερο δυνατό».

Mε πληροφορίες από The Sun

«Σοβιετική» παρέλαση και… υποτονικός Πούτιν: Με γνωστό αφήγημα αλλά χωρίς… κορώνες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: