Δεν υπάρχει γενοκτονία Ποντίων, εσείς μας σφάξατε στην Τριπολιτσά το 1821: Αμετανόητος πλαστογράφος ο Τσαβούσογλου

File Photo: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA/TURKISH FOREIGN MINISTER PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ως γνήσιος και αμετανόητος πλαστογράφος της Ιστορίας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζει τα ακατανόητα παραμύθια για μικρά παιδιά.

Αφού έχει εξαντλήσει, χρόνια τώρα, όλα τα έωλα επιχειρήματα της Τουρκικής προπαγάνδας προχωρά και σε παραληρηματικές αναφορές. Όχι μόνο αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και «αντιτείνει» ότι οι Έλληνες έσφαξαν τους Τούρκους κατακτητές στην Τριπολιτσά.

Είναι προφανές ότι οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία λογική και απευθύνονται μόνον στον φανατικό εκείνο ακροατήριο της Τουρκίας που θέλει να ακόμη να μην αποδέχεται την πραγματικότητα και επιμένει να μην ζητάει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων «ποντιακών» ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών.

Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθιερώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λoζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκε από την Ελλάδα. κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής του στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα.»

Πηγή Turkish mfa

Δένδιας για επίσκεψη Μητσοτάκη: Πλέον οι ΗΠΑ κατανοούν την ελληνική θέση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: