Άλλες δύο δημοσιογράφοι δολοφονούνται στο Μεξικό, ο απολογισμός μόνο για φέτος φθάνει τους ένδεκα νεκρούς σε ΜΜΕ

FILE PHOTO: Αστυνομικοί ελέγχουν αυτοκίνητα και ερευνούν πολίτες στην Πόλη του Μεξικού. Το Μεξικό μαστίζεται από σφοδρό κύμα εγκληματικότητας. EPA, José Pazos




Δύο μεξικανές δημοσιογράφοι βρέθηκαν δολοφονημένες στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η πολιτειακή εισαγγελία.

Οι θάνατοί τους προστέθηκαν σε αυτόν που ήταν ήδη ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων στις τάξεις των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Η Γιεσένια Μολινέδο και η Σέιλα Τζοάνα Γκαρσία δολοφονήθηκαν στον δήμο Κοσολεακάκε, ανέφερε η εισαγγελία μέσω Twitter. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, δολοφονήθηκαν από αγνώστους ένοπλους ενώ βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι φόνοι τους διαπράχθηκαν μερικές ημέρες έπειτα από εκείνον του βετεράνου δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες, 59 ετών, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυλιγμένο σε πλαστικό σε δρόμο στην πολιτεία Σιναλόα (βόρεια) την περασμένη Πέμπτη.

Πριν από τους θανάτους των δύο δημοσιογράφων, άλλοι οκτώ εργαζόμενοι σε ΜΜΕ είχαν δολοφονηθεί μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η μη κυβερνητική οργάνωση Άρθρο 19.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) από την πλευρά της καταμετρούσε εννέα δολοφονίες πριν από τις χθεσινές.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Τουλάχιστον 150 έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Μεξικό

Μακελειό σε φυλακή του Ισημερινού: Τουλάχιστον 43 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: