Αγία Javelin: Oλέθριος πύραυλος κατά των Ρώσων – Απόλυτο σύμβολο πίστης στα χέρια της Παναγίας της Ουκρανίας [photos, videos]

Γιγάντια τοιχογραφία με την Παναγία να κρατά τον FGM-148 Javelin ολοκληρώθηκε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Κίεβο. EPA/OLEG PETRASYUK




Μια υποβλητική εικόνα από τις πρώτες μέρες του πολέμου, η “Αγία Javelin”  έχει γίνει σύμβολο της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης. Η εικόνα έγινε γιγάντια τοιχογραφία σε πολυώροφο κτίριο του Κιέβου και προκαλεί “εσωτερικές εντάσεις”.

Έχοντας ως έμπνευση το διάσημο έργο τέχνης «Madonna Kalashnikov» του καλλιτέχνη Chris Shaw, η Αγία Javelin δημιουργήθηκε το 2018, αλλά γνώρισε διεθνή αναγνώριση μετά τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Αγία Javelin απεικονίζει την Παναγία να κρατά  έναν αμερικανικής κατασκευής FGM-148 Javelin, έναν κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο που έχει  χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους Ουκρανούς για την καταστροφή ρωσικών τανκς.

Η ομάδα τέχνης Kailas-V, η οποία βρίσκεται πίσω από την τοιχογραφία, είπε ότι το γκράφιτι «σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία», καθώς συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Η εκπρόσωπος Τύπου Yana Volk είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η τοιχογραφία έχει προκαλέσει αντιρρήσεις από θρησκευτικές ομάδες.

Ωστόσο, ο Christian Borys, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη της εικόνας, είπε: «Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θρησκευόμενοι προσβάλλονται, αλλά θα πρότεινα να διαβάσουν κυριολεκτικά οτιδήποτε για τη μακρά, μακρά ιστορία των θρησκευτικών εικόνων που χρησιμοποιούνται για ηθική υποστήριξη στον πόλεμο.

“Αυτό το σύμβολο σημαίνει πολλά για πολλούς ανθρώπους τώρα.”

Ήδη πολλά προϊόντα με την εικόνα της Αγίας Javelin παράγονται και πωλούνται σε όλο τον κόσμο με σκοπό τα έσοδα να συνδράμουν την Ουκρανία.

Μπλούζα με την «Αγία Javelin» έχει και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

 EPA/OLEG PETRASYUK

 

EPA/OLEG PETRASYUK

 

 

Με πληροφορίες από SkyNews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: