Αυτό κι αν είναι διαβολικό: Ο άνδρας που έχει δεσμό η κόρη του Πούτιν λέγεται Ζελένσκι [videos]

File photo: Η Κατερίνα Τιχόνοβα και ο Ιγκόρ Ζελένσκι. Photo via Twitter




Μια νέα έρευνα κατονόμασε τον πρώην διευθυντή του Κρατικού Μπαλέτου της Βαυαρίας ως σύντροφο της δεύτερης, μεγαλύτερης κόρης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε η υποψία που ακουγόταν ως αστείο, ότι ο σύντροφος της κόρης του Πούτιν έχει δεσμό με έναν Ζελένσκι – έναν άνδρα με το ίδιο επίθετο με τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του Ρώσου προέδρου – τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο Ιγκόρ Ζελένσκι, 52 ετών, φέρεται να έχει σοβαρή, μακροχρόνια σχέση με την Κατερίνα Τιχόνοβα, 35 ετών, που ευρέως θεωρείται ότι είναι η μια από τις δυο κόρες του Πούτιν με την πρώην πρώτη κυρία του Κρεμλίνου, Λουντμίλα, ανέφεραν την Πέμπτη το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο iStories και η γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Der Spiegel.

Η Τιχόνοβα και ο Ζελένσκι λέγεται ότι έχουν επίσης μια κόρη που γεννήθηκε το 2017, περίπου την εποχή που η Τιχόνοβα φέρεται να πήρε διαζύγιο από τον ολιγάρχη Κιρίλ Σαμάνοχ, που σήμερα υφίσταται δυτικές κυρώσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το iStories στήριξε την έρευνά του σε αρχεία καταγραφής πτήσεων που ελήφθησαν από πηγές στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, καθώς και email από την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας που περιγράφουν λεπτομερώς τη μετακίνηση της οικογένειας στη Γερμανία.

Η δημοσιογραφική έρευνα βρήκε έγγραφα που αποδεικνύουν πτήσεις που αφορούσαν «Τιχόνοβα, Ζελένσκι, ένα παιδί, νταντάδες, φύλακες». Αποκάλυψε ότι σε διάστημα δύο ετών «πέταξε στο Μόναχο, όπου εργάζονταν ο Ζελένσκι, περισσότερες από 50 φορές».

Από ανώνυμη πηγή, το πρακτορείο έλαβε «έγγραφα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Προέδρου Πούτιν και του προσωπικού φύλακα της Τιχόνοβα, Αλεξέι Σκρίπτσακ ».

«Στα έγγραφα του Σκρίπτσακ υπάρχουν διαβατήρια της κόρης του Πούτιν, του Ζελένσκι και ενός κοριτσιού που γεννήθηκε το 2017. Ο σωματοφύλακας της Τιχόνοβα τους αγόρασε όλα τα εισιτήρια.

«Δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του παιδιού για ηθικούς λόγους, αρκεί απλώς να πούμε ότι το πατρώνυμο της είναι Ιγκόρεβνα, που αντιστοιχεί στο όνομα του Ζελένσκι», αναφέρεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ημερολόγια πτήσεων ταυτοποιούν την Τιχόνοβα, τον Ζελένσκι και την κόρη τους να φτάνουν στην ίδια πτήση τσάρτερ Μόναχο-Μόσχα το 2019 μαζί με μια κουστωδία από νταντάδες και σωματοφύλακες.

Συνολικά, το iStories υποστηρίζει ότι διαθέτει δεδομένα για περισσότερες από 50 πτήσεις που πραγματοποίησε η Τιχάνοβα μεταξύ Μόσχας και Μονάχου από το 2017-2019. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι έχει σαρώσει αντίγραφα διαβατηρίων που ανήκαν στην Τιχάνοβα, τον Ζελένσκι και την κόρη τους που δεν κατονομάζεται.

  • Οι κυρώσεις εναντίον της 35χρονης – που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής του πατέρα της στην Ουκρανία – σταμάτησαν τις τακτικές πτήσεις της από τη Μόσχα στο Μόναχο για να ζήσει με τον νέο της άντρα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνοδεύονταν  από φρουρούς της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας.

Ο Ζελένσκι, Ρώσος με γεωργιανές ρίζες,  αποσύρθηκε από το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας τον περασμένο Απρίλιο, επικαλούμενος «ιδιωτικές οικογενειακές συνθήκες». Η απόφασή του, ωστόσο, ήρθε λίγο αφότου κλήθηκε στο Υπουργείο Επιστημών και Τεχνών της Γερμανίας για να εξηγήσει τους δεσμούς του με το κρατικό ίδρυμα πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρωσίας .

  • ‘Αλλες πληροφορίες θέλουν την παραίτηση του Ζελένσκι να οφείλεται στην άρνησή του να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Σερζ Ντόρνι, καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου, παραδέχτηκε αργότερα σε μια συνομιλία με τους διαβόητους Ρώσους φαρσέρ Vovan και Lexus  ότι ο Ζελένσκι «δεν πήρε αυτή την απόφαση μόνος του».

«Είχαμε μια συζήτηση και τον οδήγησα σε αυτό το συμπέρασμα», είπε ο  Ντόρνι.

Το iStories επικαλέστηκε επίσης μια ανώνυμη πηγή στο Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας που επιβεβαίωσε ότι ο Ζελένσκι είναι «πιθανότατα ο σύντροφος της κόρης του Πούτιν».

Δεν είναι επίσημα γνωστά πολλά για την οικογένεια του Πούτιν, εκτός από το ότι έχει δύο κόρες με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα .

Το Κρεμλίνο προσπάθησε να κρατήσει τις πληροφορίες για τις γυναίκες – καθώς και τις οικογένειές τους και τις υποτιθέμενες διασυνδέσεις τους με μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις – εκτός του δημόσιου τομέα, επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας».

Ανεξάρτητα ρωσικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κατονόμασαν τις δύο γυναίκες ως την Κατερίνα Τιχόνοβα, – γεννημένη όταν ο πατέρας της ήταν κατάσκοπος της KGB στη Γερμανία – ως αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαθηματικής Έρευνας Σύνθετων Συστημάτων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και την Μαρία Βορόντσοβα, η οποία ηγείται προγραμμάτων γενετικής έρευνας που χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Και στις δύο γυναίκες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times/ Daily Mail

Κάνε με πρωθυπουργό: Σε ριάλιτι στη Βρετανία δοκιμάζονται οι νέοι… Μπόρις Τζόνσον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: