«Τρομακτικός ο αριθμός των νεκρών» στη Μαριούπολη» ενώ η Ρωσία σφυροκοπά ξανά την ενδοχώρα από τη Μαύρη Θάλασσα

Βομβαρδισμός στο χωριό Χορένκα κοντά στο ΚίεβοEPA/OLEG PETRASYUK




Για τρομακτικό αριθμό νεκρών αμάχων έκανε λόγο ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Βοϊτσένκο μιλώντας το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στο BBC.

Ο Μποϊτσένκο είπε: «Υπάρχουν ήδη δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων από πολίτες της Μαριούπολης για τις θηριωδίες που είδαν και εξακολουθούν να βλέπουν, δυστυχώς».

Είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη είναι τρομακτικός εκτιμώντας τον ως «άνω των 20.000».

Πρόσθεσε ότι οι δορυφορικές εικόνες από τις τεχνολογίες Maxar δείχνουν ομαδικούς τάφους και «υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία που αποκτήσαμε σήμερα από διαφορετική περιοχή».

Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «καταστρέφουν την πόλη με τους κατοίκους της» και το κάνουν επίτηδες.

«Έστησαν αυτή τη γενοκτονία κλείνοντας την πόλη και χρησιμοποιώντας χερσαίο πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές πρώτα, και μετά τα πλοία που έφτασαν αργότερα»

Οι επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες

Οι επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι αποφασιστικές για τον πόλεμοστην Ουκρανία, δήλωσε την ίδια στιγμή ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αξιωματούχος είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία είναι πιθανό να αυξήσει τις στρατιωτικές της επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία και κατά μήκος των ακτών της χώρας.

«Αυτό δεν είναι ένα παραμύθι με επικείμενο αίσιο τέλος», ανέφερε.

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να δούμε μια πολύ σημαντική αύξηση στην ένταση των ρωσικών στρατιωτικών επιθέσεων στα ανατολικά, νομίζω ότι είναι πιθανό να δούμε μια εντατικοποίηση των ρωσικών στρατιωτικών επιθέσεων κατά μήκος της ακτής.

«Πιστεύω ότι θα δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες ως καθοριστικές».

Επιθέσεις από τη μαύρη θάλασσα

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες εικόνες από εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το βίντεο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει τέσσερις πυραύλους κρουζ Kalibr υψηλής ακρίβειας να εκτοξεύονται εναντίον «στόχων στρατιωτικής υποδομής» εντός της Ουκρανίας.

Στιγμιότυπο από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό Υπ. Αμυνας

Το υπουργείο προσπαθεί να δείξει ότι παρά τη βύθιση του ναυαρχίδας του κρουαζιερόπλοιου Moskva την περασμένη εβδομάδα, ο στόλος του στη Μαύρη Θάλασσα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη χώρα.

Αλλά η τεχνολογία ακριβείας δεν αποτελεί εγγύηση για χτυπήματα ακριβείας.

Οι πέντε πύραυλοι που έπληξαν τη δυτική πόλη Lviv τη Δευτέρα πιστεύεται επίσης ότι ήταν πύραυλοι τύπου Kalibr. Όμως ένας κατέστρεψε ένα συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων, σκοτώνοντας αρκετούς εργάτες που έπιναν τον πρωινό τους καφέ, αναφέρει το BBC

Δεν είναι γνωστό πού σημειώθηκε αυτή η τελευταία σειρά επιθέσεων ή τι θύματα υπάρχουν.

Με πληροφορίες από BBC

Ο στόχος της Ρωσίας: Πλήρης έλεγχος νότιας Ουκρανίας και μετά… Υπερδνειστερία * 1η ανοιχτή απειλή για Μολδαβία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: