Θέμα ωρών η συμφωνία για εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ: Ράλι στη Wall Street, απανωτά δημοσιεύματα

File photo: Μπάνερ του Twitter στο εξωτερικό του κτιρίου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. EPA, ANDREW GOMBERT




Τελειωμένη υπόθεση… ακόμη και εντός της ημέρας πρέπει να θεωρείται η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Twitter και του Έλον Μασκ, με τον διαδικτυακό όμιλο να είναι είναι έτοιμος να δεχτεί την προσφορά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται για την οριστικοποίηση των όρων μιας συναλλαγής και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία ακόμη και εντός ολίγων ωρών, εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν ομαλά. Αδιευκρίνιστοι παραμένουν επί του παρόντος οι όροι της συναλλαγής.

To γεγονός ότι ο Ελον Μασκ φαίνεται ότι πλησιάζει τον στόχο του προκύπτει και από την άνοδο της μετοχής της Twitter στη Γουόλ Στριτ.

Περί τις 17.45 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και σε άνοδο +4%.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, τις οποίες επικαλούνται οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal καθώς επίσης και το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα την εξαγορά του από το «αφεντικό» της Tesla.

Στις αρχές του μήνα  έγινε γνωστό ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο 9% στην Twitter, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Στη συνέχεια, δήλωσε έτοιμος να αγοράσει το 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

  • Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κατέθεσε την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Μάλιστα, ο Μασκ αναφέρθηκε στην πιθανότητα για μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, με την οποία θα παρέκαμπτε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και θα έκανε την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους.

Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Twitter υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων ώστε να προστατευτεί από την προσφορά εξαγοράς.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Αρχαία χειρόγραφα περιγράφουν ένα φωτεινό σέλας πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: