Ουρλιάζουν από τα μπαλκόνια: Εκατομμύρια στην Σανγκάη σε εφιαλτική απόγνωση από το καθολικό λοκντάουν [videos]

File photo: Σκληρό λοκντάουν με περίφραξη και απομόνωση ολόκληρων τετραγώνων στην Σανγκάη. EPA/ALEX PLAVEVSKI




Μοιάζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, πρόκειται για πραγματικότητα που εξελίσσεται στην Σανγκάη της Κίνας.

Στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας με τα 26 εκατομμύρια κατοίκους έχει επιβληθεί ολικό λοκντάουν λόγω της έξαρσης του κορωναϊού και της πολιτικής του Πεκίνου περί “μηδενικών κρουσμάτων”.

Το λοκντάουν στη Σαγκάη, το μεγαλύτερο μετά το «σφράγισμα» της Γουχάν πριν από δύο χρόνια, είναι η τελευταία προσπάθεια της Κίνας να πετύχει την περίφημη αυτή στρατηγική.

Η σκληρή αυτή πολιτική επιβάλλει καθολική απομόνωση, με αποτέλεσμα, δυο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του ιού στην Κίνα, οι κάτοικοι της Σανγκάης να βρίσκονται στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης και να αναζητούν τρόπους αντίδρασης ή και εκτόνωσης.

Πέραν του ψυχολογικού βάρους που φέρνει ένα καθολικό λοκντάουν, οι κάτοικοι της Σανγκάης βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ετσι, ένας τρόπος εκδήλωσης της πίεσης και της δυσφορίας των κατοίκων της Σανγκάης που μοιάζει να εξαπλώνεται, βάσει των όσων γίνονται γνωστά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι να βγαίνουν στα παράθυρα και τα μπαλκόνια και να ουρλιάζουν…

Επίσης, άλλα βίντεο δέιχνουν μεγάλη ομάδα ανθρώπων να φωνάζει συνθήματα και να επιτίθεται σε αστυνομικούς που φοράνε προστατευτικές στολές. Στη συνέχεια το πλήθος λεηλατεί ένα σούπερ μάρκετ.

Σοκαριστικό είναι βίντεο που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μικρό παιδί με κορωναϊό…

Aρχικά, το λοκντάουν που εφαρμόστηκε στις 24 Μαρτίου επρόκειτο να αρθεί στις 5 Απριλίου, αλλά αυτό δεν συνέβη και δεν δόθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία άρσης του.

 

 

 

Φουντώνει η οργή και και η καταδίκη των Ρώσων για τις καταστροφικές απώλειες του στρατού στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: