Φουντώνει η οργή και και η καταδίκη των Ρώσων για τις καταστροφικές απώλειες του στρατού στην Ουκρανία

File photo: Η σορός Ρώσου στρατιώτη δίπλα σε κατεστραμμένο άρμα μάχης, έξω από το παγωμένο Χάρκοβο, κατά την δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής την Ουκρανία 25 Φεβρουαρίου 20022. EPA/SERGEY KOZLOV ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET *** Local Caption *** 57506641




Οι Ρώσοι εκφράζουν για πρώτη φορά ανοιχτά την οργή και την αγωνία τους για τον καταστροφικό αριθμό των νεκρών των στρατευμάτων του Βλαντιμίρ Πούτιν – ειδικά μεταξύ των νεαρών «στρατιωτών κανονιοφόρων».

Μιλούν διαδικτυακά παρά τις απειλές για αυστηρή τιμωρία όσων κάνουν κάτι τέτοιο.

Η εισβολή του Πούτιν υπέστη άλλο ένα πλήγμα στην κοινή γνώμη αφότου αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 19.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις   του Κιέβου .

Μια πρώτη είδηση που σόκαρε τους Ρώσους ήταν ο θάνατος του οδηγού τανκς Αλεξέι Βέσελκοφ, ενός από τους χιλιάδες που στάλθηκαν να πεθάνουν στην Ουκρανία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ηλικία 24 ετών, παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2021 και η κόρη του γεννήθηκε τον περασμένο μήνα – λίγο πριν σκοτωθεί. Δεν είδε ποτέ το παιδί του.

  • «Θεέ μου, είναι αφόρητο να το βλέπεις και να το διαβάζεις αυτό», σημείωσε η Νατάσα Ιλίνα. «Τόσο νέοι και δεν έχουν δει καν τα παιδιά τους. Αιώνια η μνήμη».

Ένα άλλο σχόλιο ανέβασε η Έλενα : «Φαίνεται 17. Είναι τόσο λυπηρό. Τόσοι από τους άντρες μας έχουν πεθάνει ».

Ένα ακόμη σχόλιο: “Γιατί στέλνονται τόσο νέοι εκεί;”

“Είναι παιδί – πότε θα τελειώσει αυτό;” γράφει κάποιος άλλος.

Η Ναταλία Κραινόβα γράφει:  «Πώς επιβιώνει η οικογένειά του από αυτή τη θλίψη; Ποιος χρειάζεται αυτόν τον [πόλεμο];

Η Όλγα Χαμπιμπουλόβνα επέκρινε εμμέσως τον Πούτιν, γράφοντας: «Γιατί στέλνουμε τόσο νεαρούς Ρώσους εκεί;

«Ποιος θα επαναφέρει στη ζωή αυτούς τους ανθρώπους; Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Αιώνια μνήμη».

Ένας άλλος απλά έγραψε: ‘Πότε θα τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης;’

Όταν διάβασε για τον θάνατο του 25χρονου Ρομάν Σαντίκοφ , η Έλενα Τούσιτς έγραψε: «Αυτή είναι η τρίτη νεκρολογία μέσα σε μια ώρα».

Η Ταμάρα Νταρμάεβα προσθέτει: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Είναι τόσο λυπηρό για τα νεαρά αγόρια μας. Για πόσο ακόμη θα πεθαίνουν;».

Η Βερα Καζατσένκο αναρωτιέται: “Πόσοι άλλοι θα πεθάνουν πριν τελειώσει αυτός ο πόλεμος;”

Η Μαρίνα Ντενγκίνα εκφράζει την οργή της λέγοντας: «Πότε θα τελειώσει επιτέλους; Είναι τόσο οδυνηρό να διαβάζεις για αυτούς τους πρόσφατα χαμένους άνδρες. Νέα πρόσωπα κάθε μέρα.

«Χάνουμε όμορφους, δυνατούς και ρωμαλέους ανθρώπους με ευγενικά μάτια. Αιωνία σου η μνήμη ήρωα! Θερμά συλλυπητήρια.’

Ο θάνατος του Ντμίτρι Κοζουμπένκο, 21 ετών, οδήγησε σε ένα σχόλιο από τη Λαρίσα Σουντούποβα – Ναμσαράεβα, που λέει:   «Πότε θα τελειώσει αυτό, λυπάμαι τόσο πολύ για τέτοιους νέους

«Είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους, η καρδιά μου πονάει για αυτούς».

Η Έλενα Αλεξάντροβα έγραψε: «Κύριε, είναι τόσο λυπηρό όταν πεθαίνουν οι νέοι».

Η Τατιάνα Γενίνοβα πρόσθεσε: «Αν ήταν καιρός ειρήνης, θα είχαν ζήσει μέχρι να ασπρίσουν τα μαλλιά τους, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να δουν τα εγγόνια τους».

Η Βαλεντίνα Κργιάεβα έγραψε: «Είναι ακόμα αγόρι. Γιατί στέλνονται τόσο νέοι στον πόλεμο; Δεν είδε ποτέ τη ζωή, και τώρα δεν θα τη μάθει ».

Η Άννα Σουχίχ έγραψε: «Θεέ μου, είναι παιδί, απλά ένα παιδί…»

Ο Αρσαλάν Τογκμίτοφ, 24 ετών, κηδεύτηκε αυτή την εβδομάδα αφού σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Ο Μαξιμ Γκρουντίνιν δημοσίευσε: «Τόσοι πολλοί από τους άντρες μας πεθαίνουν».

Και η Αριούνα Μπατούεβα έγραψε: «Λυπάμαι ατελείωτα που πεθαίνουν τα μικρά μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Μακάρι αυτό να τελειώσει σύντομα».

Ο θάνατος του 38χρονου λοχία Ναμζχίλ Σανγκατίγεφ, 38 ετών,  προκάλεσε οργή. Ο Αλεξέι Σαγιάνοφ  σχολίασε: «Η γη μας έχει χάσει τόσους πολλούς γιους, προσευχόμαστε να είναι ο τελευταίος σε αυτήν τη λίστα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους ».

Σχετικά με τον δεκανέα Σολμπόν Μπολότοφ,  26 ετών, η Νατάλια Σελέζνιοβα,  έγραψε: “Θεέ μου, πότε θα τελειώσει αυτό…;”

Άλλα σχόλια έλεγαν: «Δεν έπρεπε να πάει στην Ουκρανία», «Δεν έχουν μείνει άλλα δάκρυα από τέτοιες ειδήσεις », «Είναι αδύνατο να βλέπεις νεαρούς όμορφους άνδρες που δεν είναι πια εδώ».

Ο θάνατος του Maxim Bolshakov, 22 ετών, από το Ulan-Ude, τη ρωσική περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από θύματα, προκάλεσε οργή στην Ντούλμα Αγιούσεεβα: «Λυπάμαι μόνο για τον ειρηνικό ουκρανικό λαό και τον στρατό μας που πεθαίνει επειδή οι πολιτικοί βγάζουν χρήματα σε αυτή τη λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση.

“Αυτός είναι πόλεμος, όχι κάτι άλλο… Πότε θα τελειώσει αυτό;”

Με πληροφορίες από Daily Mail

Οι εικόνες από την Ουκρανία θυμίζουν τη Σρεμπρένιτσα, λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: