Ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο γερμανικό ΥΠΕΞ: Διαμαρτυρία για ισόβια στον Καβαλά

File Photo: Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ. EPA, TOMS KALNINS




Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Βερολίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη σε ισόβια του Τούρκου μαικήνα, ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  Οσμάν Καβάλα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω πως καλέσαμε σήμερα τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο υπουργείο Εξωτερικών και πως εξηγήσαμε γι’ άλλη μια φορά με μεγάλη σαφήνεια τη θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης “θα ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο”.

Την κλήση του Πρέσβη έσπευσε να καταδικάσει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, λέγοντας ότι ήταν μια “ανοικτή προσπάθεια να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας”.

Ο Μποζντάγκ είπε πως η Γερμανία έχει ποδοπατήσει τη δικαιοσύνη πολλές φορές στο παρελθόν και είπε ότι θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Τερμάτισε και τη δική του κλίμακα θρασύτητας ο Ερντογάν: Δίνουμε μαθήματα νόμου και δικαιοσύνης, λέει, με τα ισόβια στον Καβαλά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: