Ο Πούτιν υψώνει τον τόνο του κατά του Ισραήλ: Ζητά την ιδιοκτησία της εκκλησίας Alexander Nevsky, κοντά στον Πανάγιο Τάφο

President Putin had a meeting with permanent members of the Security Council (held via videoconference). Photo via Kremlin, Russian Presidency




Στην επιστολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Poutine) στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ (Naftali Bennett), με την οποία ζητά την ιδιοκτησία της εκκλησίας Alexander Nevsky, κοντά στον Πανάγιο Τάφο στη Via Dolorosa στην Ιερουσαλήμ, αναφέρεται η εφημερίδα Le Figaro (ρεπορτάζ Thierry Oberlé).

Σημειώνει, ότι η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη ψήφο του Ισραήλ υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Κατά την ε/φ, η αποστολή αυτή προκαλεί μια διπλωματική σύγκρουση, που το Ισραήλ δεν θέλει, καθώς ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται τη σιωπηρή συμφωνία της Μόσχας για να συνεχίσει να βομβαρδίζει ιρανικούς στόχους στη Συρία.

Υπογραμμίζεται, ότι ο πρέσβης του Ισραήλ στη Μόσχα κλήθηκε την Κυριακή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επίσημα, για ενημέρωση σχετικά με την έξαρση της ισραηλινό-παλαιστινιακής σύγκρουσης, που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά στην ουσία για να διευκρινίσει διάφορες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιαρ Λαπίντ (Yair Lapid).  

«Οι ρωσικές αρχές θεωρούν, ότι οι Ισραηλινοί διεξάγουν πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων και ότι, ως συνήθως, σύμφωνα με αυτές, το Ισραήλ προσπαθεί να ευχαριστήσει τους πάντες και να παίξει πινγκ πονγκ», σχολιάζει ο Michael Pellivert, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στο ρωσόφωνο κόσμο στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Μια παρέμβαση, που ακούγεται σαν προειδοποιητικός πυροβολισμός, εκτιμά η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Thierry Oberlé – Poutine hausse le ton face à Israël

Ο γνωστός ύπουλος ρόλος της Τουρκίας: Θα κρατήσει, λέει, “ισορροπημένη στάση” μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: