Ο υπουργός Όστιν και ο στρατηγός Μίλι επικοινώνησαν με την Αθήνα και άλλες πρωτεύουσες και ζήτησαν “βαρύ οπλισμό”

FILE PHOTO: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν κοιτά τον επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Μίλι, ο οποίος κάνει ανακοινώσεις για το Αφγανιστάν. EPA, SHAWN THEW




Η εφημερίδα New York Times αποκαλύπτει ότι στο Πεντάγωνο αυτή την εβδομάδα, τόσο ο υπουργός Άμυνας Λλόιντ Όστιν (Austin) όσο και ο στρατηγός Μίλι (Milley) είχαν ασταμάτητα τηλεφωνήματα και συναντήσεις με συμμάχους με επίκεντρο ένα θέμα: τα όπλα.

Το δημοσίευμα υπογράφουν οι Helene CooperEric Schmitt και David ESanger και έχει τίτλο Next Phase of War Will Be Pivotal for Russia and UkraineU.SSays.

Ο κ. Austin μίλησε με τον Ρουμάνο ομόλογό του τη Δευτέρα και με τον Ισπανό υπουργό Άμυνας την Τρίτη. Την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας και την Πέμπτη συζήτησε με τον Τσέχο ομόλογό του.

Μετά από εβδομάδες εστίασης σε αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα όπως Javelins και Stingers, οι νέες αποστολές την τελευταία εβδομάδα περιελάμβαναν πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, τακτικά οχήματα και κινητά συστήματα ραντάρ, για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να εντοπίσουν και να καταστρέψουν θέσεις ρωσικού πυροβολικού.

Άλλες χώρες στέλνουν άρματα μάχης, περισσότερο πυροβολικό και πυραύλους κατά πλοίων. Ο στρατηγός Milley, αυτή την εβδομάδα, επικοινώνησε  με χώρες με βαρύ πυροβολικό και οπλισμό: Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία.

ΠΗΓΗ: NEW YORK TIMES

Πληρωμένη η απάντηση της Αθήνας στον Χουλουσί Ακάρ: Επιμένει να μείνουν αφύλακτα τα νησιά του Αιγαίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: