Κρίμα κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων (ούτε μια αναφορά στη Κύπρο και τον Αττίλα από τον κ. Ζελένσκι…)

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας σε χαιρετισμό σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκο Καπετανίδη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την Ελληνική Βουλή και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ALIKI ELEFTHERIOU




Γράφει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Κρίμα, μεγάλο κρίμα, Κε. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, Κε. Τασούλα…. Αφήσατε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Κο. Ζελένσκι, η χώρα του οποίου υφίσταται εισβολή να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο χωρίς να απαιτήσετε έστω και μια αναφορά στην βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στη Κύπρο πριν 48 χρόνια, ή συμμόρφωση με τα συναφή ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Ως γνωστόν, η Τουρκία παραβιάζει τα ψηφίσματα διαρκώς και ξεδιάντροπα (με την ενεργό βοήθεια πολλών δυνάμεων που σήμερα είναι κήνσορες της ακεραιότητας της Ουκρανίας).

Και είχατε 10 μέρες χρόνο να συζητήσετε, να διαπραγματευτείτε, και εσείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Τόσος κυνισμός πια; Τόσο δύσπεπτο σας είναι να απαιτείτε τα αυτονόητα για τη Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας η Ελλάδα αποτελεί εγγυήτρια δύναμη;

Και αυτό μάλιστα όταν πριν λίγες μέρες δεχτήκατε αντιπροσωπεία από δημάρχους των Κατεχόμενων δήμων της Κύπρου και δεν τσιγκουνευτήκατε τα λόγια παρηγοριάς…. Μα αυτά έχουν σημασία και αξία όταν δεν λέγονται μόνον μεταξύ μας, αλλά και σε διεθνή φόρα, όπως έγινε προς στιγμή η Βουλή των Ελλήνων με το να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, χώρας που εδώ και 48 και κάτι ημέρες υφίσταται εισβολή από τη Ρωσία.

Ήταν δύσκολο να θυμίσετε στον Κο. Ζελένσκι ότι εδώ και 48 σχεδόν χρόνια η Κύπρος υφίσταται κατοχή του 38 % του εδάφους της από τη Τουρκία, παράνομο εποικισμό από 300.000 και πλέον παράνομους εποίκους (επιπλέον των λαθρομεταναστών που έρχονται συνεχώς από τη Τουρκία μέσω Κατεχομένων, ώστε να ζητά η Κυπριακή Δημοκρατία κλιμάκιο της Φρόντεξ να σταθμεύει μόνιμα στα λιμάνια της Τουρκίας ώστε να εμποδίζει αυτή τη λαθρομετανάστευση!), απίστευτη καταστροφή και σύληση της πολιτισμικής της κληρονομιάς;

Πόσες καταδίκες έχει εισπράξει μέχρι σήμερα η Τουρκία στα διεθνή φόρα για αυτά τα ζητήματα (συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νομικός είστε, δεν μπορείτε να τα αγνοείτε);

Πώς περιμένετε, και εσείς και η κάθε ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνον η σημερινή, να μας πάρει κάποια χώρα στα σοβαρά, όταν αυτό που το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, μπαίνει κάτω από το χαλί; Κρίμα.

Και εσείς και όλοι οι άλλοι αρμόδιοι για το θέμα, φανήκατε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Έχετε υποχρέωση να διορθώσετε τις φρικτές εντυπώσεις (τις οποίες η κυβέρνηση και η χώρα θα βρει μπροστά της) το συντομότερο δυνατόν, με τρόπο πειστικό.

Τον τρόπο που οφείλατε, όλοι οι εμπλεκόμενοι, να έχετε όταν από την αρχή ετέθη το θέμα προσφώνησης του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τον κο. Ζελένσκι.

‘Οι Ρώσοι στρατιώτες μάς είχαν ως ανθρώπινες ασπίδες’: Συνταρακτικό οδοιπoρικό του ΒΒC σε ουκρανικά χωριά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: