Κίνηση-ματ από τον Λευκό Οίκο: Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να στείλει υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο Κίεβο

US President Joe Biden meets virtually with Prime Minister Narendra Modi of India, at the White House in Washington, DC, USA, 11 April 2022. With Biden are US Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (L), US Secretary of State Antony Blinken (2-L), India’s Defense Minister Rajnath Singh (2-R) and Minister of External Affairs Subrahmanyam Jaishankar (R). EPA, Chris Kleponis, POOL




Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά το τρέχον διάστημα το ενδεχόμενο να στείλει κάποιο από τα κορυφαία στελέχη της σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγή ενήμερη για τη συζήτηση αυτή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Πιθανόν θα πρόκειται είτε για τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ή για τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με την πηγή. Θεωρείται μάλλον απίθανο να ταξιδέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, σύμφωνα με την πηγή του Ρόιτερς. Στο σχέδιο αναφέρθηκε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

  • Κίεβο: Η Μόσχα πρέπει να πάψει να επιτίθεται σε χώρους λατρείας

Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ναών και χώρων λατρείας στην Ουκρανία, τόνισαν χθες Τετάρτη ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ).

Στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν, οι δύο διεθνείς οργανισμοί τόνισαν ακόμη πως θρηνούν τα θύματα του πολέμου ενώ στηλίτευσαν το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην ουκρανική επικράτεια από την 24η Φεβρουαρίου.

Οι δύο οργανισμοί, οι οποίοι έχουν σκοπό να προωθήσουν τον ειρηνικό διάλογο, κάλεσαν «τη Ρωσία να σταματήσει την καταστροφή ναών και χώρων λατρείας, που, όπως και οι φόνοι χωρείς διάκριση δεκάδων χιλιάδων αμάχων, αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», σύμφωνα με το κείμενο.

«Μας προκαλεί φρίκη η καταστροφή ναών και χώρων λατρείας: εκκλησιών, συναγωγών και τεμενών. Είναι ζωτικής σημασίας για τις ποικίλες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας, ακόμη περισσότερο σε καιρούς κρίσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως περίπου 60 εκκλησίες και χώροι λατρείας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States – Βιέννη, Austria

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη σοβαρή ζημιά και εκκενώθηκε: Κτυπήθηκε το καταδρομικό Moskva;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: